Toki

Murat Kurum yeni projeler için müjde verdi! 'Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor' dedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yeni bir sosyal konut projesi açıklanacağının sinyallerini vererek "Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" diye konuştu. Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut finansmanı 'açıklamasının ardından yeni bir sosyal konut projesi hazırlığında olduklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, projenin konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaşandığı illerde uygulanacağını dile getirerek, "Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" şeklinde konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut finansmanı 'açıklamasının ardından yeni bir sosyal konut projesi hazırlığında olduklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, projenin konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaşandığı illerde uygulanacağını dile getirerek, "Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" şeklinde konuştu. 

İşte Bakan Murat Kurum'un o açıklamaları..

'81 şehirde yapacağız'

Yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının artmasının sebebine ilişkin olarak da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla başlayan tüm dünyadaki tedarik zincirlerindeki bozulmaları öne süren Bakan Murat Kurum, "Maliyetleri düşürecek, hem sektörümüze hem vatandaşımıza daha uygun şartlarda konut yapılmasına imkan sağlayacak, hem de vatandaşımızın erişimi kolaylaştıracak projeyi yakın zamanda açıklayacağız. Bunun dışında TOKİ ile 1 milyon 137 bin konut ürettik. Bunları 15-20 yıl vadeyle şehit aileleri, alt gelir, emekli vatandaşlarımıza verdik. Bu projeye de devam edeceğiz. İnşallah ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bunu milletimizle paylaşacak. Yine büyük bir projeyi vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız. Sosyal konutla ilgili geçen sene 100 bin açıkladık. İnşallah bu sene rekor bir rakam açıklayacağız." şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamada bunun bir sosyal konut projesi olacağını dile getiren Bakan Murat Kurum, "Öncelik buradaki konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaşandığı illerde sübvanse edebilmek amacıyla bu projeyi yapacağız. Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor." dedi.

TOKİ'den 81 ilde 150 bin konut için son dakika tarih değişikliği! İşte 240 ay taksitle 2+1, 3+1'lerin satılacağı o tarih

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir de var! TOKİ'den 12 ile yeni millet bahçesi projesi müjdesi!

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! Dört gözle beklenen o tarih geldi! İstanbul'a ucuz ve yeni konutlar geliyor!

Yastık altında 15 bin nakiti olana büyük müjde şimdi geldi! TOKİ'den onlarca ilde hemen teslim ucuz konut fırsatı!