01 / 05 / 2024

Murat Kurum'dan Diyarbakır'a 2 millet bahçesi müjdesi!

Murat Kurum'dan Diyarbakır'a 2 millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Diyarbakır'ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yeni millet bahçeleri yapacağız. Bağlar'da 88 bin, Kayapınar'da 38 bin metrekarelik alanda yapılacak" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da, bir otelde İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

"Terör nedeniyle Diyarbakır'ımız, vatandaşımız çok büyük acılar yaşadı. Bu süreçte bir ve beraber olma, teröre karşı tek duruş sergilemek suretiyle Diyarbakır'ımız, vatandaşımız tüm Türkiye'ye mesajlar vermiştir. Özellikle annelerimiz, babalarımız evlatlarını bekleyen tüm Türkiye'ye vatanı, bayrağı, ezanı için bir ve beraber olmanın ne kadar önemli olduğu mesajını Diyarbakır'dan hem Türkiye'ye hem dünyaya iletmiştir. Bu konuda biz anne ve babalarımızın yanındayız" diyen Murat Kurum, Sur'un bir cazibe merkezi olacağına dikkat çekti. 

Kurum, "Terör örgütünün ilimize verdiği zararları en hızlı şekilde gidermeye gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda çukur eylemleri esnasında Sur'umuza, o tarihi, kültürel değerlere verilen zararları büyük ölçüde bitirdik, yeniledik" açıklamasında bulundu. 

Murat Kurum, Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi verdi ve şöyle konuştu:

"Diyarbakır'ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yeni millet bahçeleri yapacağız. Bağlar'da 88 bin, Kayapınar'da 38 bin metrekarelik alanda yapılacak."

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Ankara Sincan'a millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön