27 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!

Murat Kurum'dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında 100 bin sosyal konut yapılacağını belirtti. Bunların depo konut olacağını söyleyen Kurum, mega kentin dönüşümündeki detayları tek tek açıkladı...



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu açıklamasına Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen saldırıyı kınayarak başlayan Murat Kurum,  İstanbul'un birçok sorunu olduğuna, İstanbulluların kentte yaşamaktan çok mutlu olmadığına dikkat çekti.

Kurum, "Deprem kaygısı ve trafik bunda etken. Bu konularda adım atılmamasından rahatsızlar. Biz, bu konuda önemli mühendislerle çalışmalar yaptık. 23 bin kişiyle araştırma yaptık" dedi ve mega kentte ulaşım, deprem, su sorunlarının ön plana çıktığını aktardı. 

Murat Kurum dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!

Murat Kurum, Bakanlığı döneminde afet bölgelerinde her noktada kardeşlik hukukuyla çalıştıklarının, projeleri beklentiye göre hayata geçirdiklerinin altını çizdi. 

"Afet konutlarını yapıp vatandaşlarımıza teslim ettik, 46 bin konutu tamamladık. Biz, İstanbul'a aylardır hazırlanıyoruz. Sorunları belirledik. Biz, boş zamanlarında belediyeye uğrayanlardan olmayacağız" diye konuşan İBB Başkan Adayı Murat Kurum, projelerinin animasyon değil, gerçek olduğunu vurguladı. 

Kurum, mega kentin bütçesini iki katına çıkaracaklarını belirtti ve "Bizim 10 başlıkta duyurduğumuz projelerin maliyeti 56 milyar dolar. Öz gelirle yeni yatırımlar yeni kaynaklar olacak. Kendi kaynağını kendisi üreten anlayışı ortaya çıkaracağız. Şu anki İBB yönetiminin haksız yere işten çıkardığı tüm çalışanları işe geri alacağız. Çalışanları da işten çıkarmayacağız" açıklamasında bulundu. 

Murat Kurum dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!

Murat Kurum, İstanbul'da 1,5 milyon riskli yapı olduğuna değindi ve tek bir riskli yapı kalmayana kadar dönüşümü yapacaklarının altını çizdi. 5 senede 300 bin konutu İstanbul'da dönüştüreceklerini vurgulayan Kurum, "Toplamda 650 bin konut dönüştürülecek. 700 bin TL hibe, 700 bin lira kredi, 100 bin lira taşınma yardımı sunacağız. Konutlar 18 ayda teslim edilecek. Kentsel dönüşüm bilimin ışığında yapılacak" ifadelerini kullandı.

Bunların yanında çok önemsedikleri bir diğer proje ile ilgili de bilgi veren Murat Kurum, şunları söyledi: 

"100 bin sosyal konut yapacağız. Bu konutlar satılmayacak, 39 ilçeye yetecek. Satılmayacak, kiralanacak sosyal konutlar yapacağız. Bu konutlarla birlikte kira fiyatları düşecek. Kentsel dönüşüme tabi olan, evi bitene kadar oturmak istediği ama ev bulamadığı veya imkanlarının yetmediği vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunları bir 'depo konut' olarak düşünebilirsiniz. Vatandaşımız 18 ay oturacak, sonra yeni yapılmış evine oturacak" 

Murat Kurum, 1 Nisan tarihinde bu projelerin hepsine başlayacaklarını, bu konutlarla beraber kira bedellerinin düşeceğini belirtti. 

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

2030 ve sonrasında herkesin alamayacağı en kârlı yatırımlar!

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!


 


Geri Dön