Kentsel Dönüşüm

Murat Kurum'dan İstanbul açıklaması: Kentsel dönüşüm konusunda daha çok çalışacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili AK Parti İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi ve sorunları konuştu. İşte Kurum'un konuyla ilgili o açıklaması..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. 

Bakan Murat Kurum, söz konusu paylaşımında "İstanbul'u depreme ve diğer afetlere karşı daha dirençli hale getirmek için kentsel dönüşüm konusunda daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Kurum, AK Parti İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldiklerini ve kentin kentsel dönüşüm başta olacak şekilde tüm sorunlarını konuştuklarının altını çizdi. 

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı olan Murat Kurum, Türkiye'de ilk defa 39 ilçede 100 bin kiralık konut yapacaklarını duyurmuştu. 

İstanbul ile ilgili de konuşan Bakan Murat Kurum, "İstanbul'da istiyoruz ki bir tane bile riskli yapı kalmasın. İstanbul'da baktığınızda 1.5 milyon riskli konut mevcut. 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerekki. Bizim bir şekilde vatandaşımıza bu işi yapıp vermemiz gerekiyor. 650 bin konutu 5 senede dönüştürmek istiyoruz. 300 binini KİPTAŞ aracılığıyla, yılda 60 bin konut dönüştüreceğiz. Belediye olarak da 300 bin konutu yerinde biz dönüştürerek bu dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL de taşınma ve kira yardımı yapacağız" diye konuşmuştu. 

Temmuz ayının başında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin istifasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Bakanlık koltuğuna atanan Murat Kurum, görevini devralırken de kentsel dönüşüm ile ilgili konuşmuştu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu belirtti ve çok acıların yaşandığını, bu acıların tekrar etmesini istemediklerine dikkat çekti. 

Kurum, konuya ilişkin açıklamasında "Sadece 11 kentimizde değil, bugün yaşadığımız sadece kendiliğinden dahi yıkılan binalar, 81 şehirde deprem dönüşümü konusunda yapılaması gerekli olan her türlü gayreti, arzuyu hiçbir siyaset gözetmeksizin hep beraber elimizi gövdemizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü gerçekleştirmeyi istiyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Konutu yüksek faiz vurdu! Konut değerinin yüzde 27'sine kredi kullanılırken, yüzde 73'ü nakit ödendi!

Konut kredisinde EFT kurnazlığı da başladı! Bankalar 1 milyon TL'lik krediyi kesintilerle 925 bin TL olarak ödüyor!

Zeray'dan 2 bin konutluk yeni proje geliyor!