27 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan memurlara ve emekçilere sosyal konut müjdesi!

Murat Kurum'dan memurlara ve emekçilere sosyal konut müjdesi!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada memurlara ve emekçimize özel sosyal konut projeleri yapacaklarını duyurdu. İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili açıklamaları...



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, 
Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Buluşması'nda önemli açıklamalar yaptı. 

İBB Başkan adayı Murat Kurum, göreve geldiklerinde İstanbul için "eşit hizmet, adaletli düzen" diyen bir belediyecilik anlayışı sergileyeceklerini dile getirerek, yetimlere sahip çıkacaklarını, yoksullara yardım edeceklerini, muhtaçlara destek olacaklarını dile getirdi.

MEMURLARA KONUT MÜJDESİ

Yaptığı açıklamada CHP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çıkarılmaları da eleştiren Murat Kurum, 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla kimseyi işinden etmeyeceklerini dile getirerek şunları söyledi: "Biz memurların hak arama mücadelesine destek vereceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çıkarılan, haksızca görevden alınmış olan tüm kardeşlerimizi görevlerine geri çağıracağız, geri alacağız. İstanbul Büyükşehir belediyesinde, ilçe belediyelerinde çalışan emekçi kardeşlerim kartlarının çalışmadığını gördüler. Sebepsiz yere işten çıkarıldıklarını gördüler. Ekmeği, emeği elinden alınmış olan kardeşlerimiz kırıldı, üzüldü. Haksız yere atılmış olan herkesi 31 Mart akşamında geri çağıracağız ve göreve alacağız. Kimseyi de haksız yere ekmeğinden, işinden etmeyeceğiz, biz onlar gibi değiliz."

Murat Kurum dan memurlara ve emekçilere sosyal konut müjdesi!

İBB adayı Murat Kurum ayrıca açıklamasında memur çocukları için kreşler inşa edeceklerini, memurlara yönelik toplu ulaşımda iyileştirmeleri hayata geçireceklerini dile getirerek, "Yine sizlerin daha güvenli ve sağlıklı konutlarda yaşaması için, afetlere dirençli bir İstanbul için 5 senede yatay mimariyi ve komşuluk ilişkilerini esas alan toplamda 650 bin konut yapacağız. Memur kardeşlerimin de 100 bin sosyal konuttan yararlanmaları için gerekli adımları atacağız. Yüksek kiralara karşı memur kardeşlerimizi korumak ve konut sahibi yapmak için memurlara ve emekçimize özel sosyal konut projeleri inşa edeceğiz. Memurlarımızın mega kent İstanbul'da ev sahibi olması için yanınızda olacağım." dedi.

Murat Kurum açıklamasında mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin metro yatırımlarıyla ilgili performansını da eleştirerek, 10 metro ihalesinin 3'ünün mevcut yönetim tarafından iptal edildiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı açıklamada "Sayın Kılıçdaroğlu 'Emekçiye sahip çıkacağız' demişti. Belediye başkanı 1.400 sözleşmeliyi işten çıkardı ve daha sonra da kıyımlar devam etti." dedi.

 

Akaryakıtta tabelalar değişti: Tam bu kadar zam geldi! BP, PO, Opet tek tek duyurdu!

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım  TOKİ  başvurusu nasıl yapılır?

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Geri Dön