27 / 04 / 2024

Murat Tabanlıoğlu'na dünyanın en iyi kamusal yapı ödülü!

Murat Tabanlıoğlu'na dünyanın en iyi kamusal yapı ödülü!

Londra’da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Varyap’tan başta mimari çizimini Murat Tabanlıoğlu’nun gerçekleştirdiği Libya’daki Tripoli Kongre Merkezi de en iyi kamusal yapı ö



Londra’da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Varyap’tan başta mimari çizimini Murat Tabanlıoğlu’nun gerçekleştirdiği Libya’daki Tripoli Kongre Merkezi de en iyi kamusal yapı ödülünü kazandı. Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu’na ait proje Arap Yarımadası ve Orta Doğu bölgelerinin en iyi yapısı da seçilmişti.
Bu yıl başında inşaatı tamamlanan Tripoli Uluslarası Kongre Merkezi, 3 bin kişilik kapasitesiyle kentin tam merkezinde yer alıyor. Tasarım ve inşaatı toplam 10 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanan yapının inşaatını yine bir Türk firması olan System İnşaat gerçekleştirdi. 51 bin metrekarelik bir alana inşa edil en Tripoli Kongre Merkezi’nin en iyi seçildiği kategoride diğer bölge birincileri adayları ise Almanya’dan BMW Müzesi, Amerika’dan CalPERS Yönetim Kompleksi, Birleşik Krallık’tan Excel Phase 2 oldu. Afrika bölgesinde birinciliğe layık bir projenin seçilmediği yarışmada, Asya-Pasifik bölgesinde ise Çin’de Shunde Polis Merkezi ve Tayland Khonkaen Bölge Yönetim Merkezi övgüye değer bulunmuştu.
Bu yıl jüri başkanlığını International Homes dergisi baş editörü Helen Shield’in üstlendiği, uzun yıllardır dünya gündeminde önemli bir değerlendirme platformu olan International Property Awards -Uluslararası Mimarlık Ödülleri Bloomberg, International Herald Tribune, New York Times, Frankfurter Allgemeine, Sydney Morning Herald ve Google gibi prestijli medya grupları tarafından destekleniyor.


Geri Dön