Kentsel Dönüşüm

Murat Yıldır: İnşaat sektörü, Çeşme'de ivme kazandı!

Çeşme'nin popüleritesinin her geçen gün arttığını belirten ÇAMİAD Başkanı Murat Yıldır, bu durumun olumsuz sonuçlara yol açmaması için dernek olarak kontrollü bir büyümeden yana olduklarını ifade etti...

ÇEŞME'NİN popüleritesinin her geçen gün arttığını belirten ÇAMİAD Başkanı Murat Yıldır, bu durumun olumsuz sonuçlara yol açmaması için dernek olarak kontrollü bir büyümeden yana olduklarını ifade etti.



Çeşme'nin özellikle son 3-4 yıldır dünya ve ülkemiz medyasında popüler olması, beraberinde bölgeye olan ilgiyi de atırdı. Bu ilgiyle birlikte inşaat faaliyetlerinin hızlı bir büyüme sürecinde olduğunu dile getiren ÇAMİAD (Çeşme Alaçatı Müteahhit ve îş Adamları Derneği) Başkanı Murat Yıldır, "Bu hızlı büyüme hem olumlu hem de olumsuz sonuçlara yol açabilir. Biz dernek olarak kontrollü bir büyümeden yanayız" dedi. Son yıllarda özellikle Alaçatı bölgesinde inşaat sektörünün tam bir patlama yaşadığını belirten Yıldır, tüm bunların yanı sıra Şifne, Çiftlikköy ve Dalyan bölgelerinde de inşai anlamda hızlı bir büyüme yaşandığını söyledi. 

"Bu büyümeyi kontrol altında tutmamız gerekiyor. Üst yapı kadar altyapı da önemli. Kanalizasyon, su, elektrik olmayan imarlı bölgelerimiz var" diyen Yıldır, "İmara açılacak bölgelerin belirlenip, altyapılarının hazırlanarak 20-30 yıllık periyodlarla imara açılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

PROJE SUNACAK Geçtiğimiz yıldan bu yana faaliyet gösteren ÇAMlAD'ın (Çeşme Alaçatı Müteahhit ve Iş Adamları Derneği) yaklaşık 100 üyesi bulunduğunu belirten Yıldır, derneğin Çeşme'deki inşaat sektörünün yaşadığı sorunların belirlenip çözüme kavuşturulması adına kurulduğunu dile getirdi. Sektörün Çeşme'de oldukça hızlı bir ivme sergilediğini de sözlerine ekleyen Yıldır şöyle devam etti: "İnşaat firmalarının belediye, diğer makamlar ve iş ortakları ile yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulması adına çalışmalar yürütüyoruz. 

İş güvenliği, iş sağlığı ve sektörel yeniliklerle ilgili bilgilendirme seminerleri ve toplantılar yapıyoruz. Bu konularda neler yapılması gerektiği ve sektör temsilcilerinin ihtiyaçlarına yönelik bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Bu projeyi yeni Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç ve diğer yetkili makamlarla paylaşacağız. Zaten başkanımız ile Alaçatı Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana iyi diyaloglarımız var. Bundan sonraki dönemde de Çeşme'nin kendisi ile ivme kazanacağını düşünüyoruz." Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Reisdere Mahallesi'nde başladığı TOKl'nin kesinlikle olması gereken bir proje olduğunu fakat yapımı için yanlış bir bölge ve projenin seçildiğini dile getiren Yıldır konuyla ilgili şunları söyledi: "2 etap olarak planlanan TOKİ Çeşme için büyük bir imkan sağlayacak. Çeşme'yi büyütmek istiyoruz. Buradaki iş hacmini genişletmek istiyoruz. 

Fakat istihdam yaratırken altyapısını da sağlam kurmak gerekiyor. İstihdam sağladığınız insanların kalacağı yer gerekiyor. Bu anlamda TOKİ inşaatları çok mantıklı. Fakat yer itibari ile Çeşme'nin yapısına oldukça ters bir görüntü oluşturacak. Yapılacak binaların 3+1 kat olarak yani 4 kat inşaa edilmesi görsel olarak betonlaşmayı öne çıkaracaktır. Biz TOKİ inşaatlarının turizm tahsis alanı olarak ilan edilen ve uygulamalı imar planları onaylanan Ovacık bölgesine yakın yerlerde ya da Germiyan gibi daha bakir bölgelerde, 2 kat olarak bölge mimarisine uygun yapılması gerektiğini düşünüyorduk. İnşaat yasağının sona ermesi ile başlayacak projede, TOKİ tarafından taşeron firmaya verilmiş olan işte kullanılacak olan malzeme ve işçiliğin bölgede bulunan esnaf ve ustalardan temin edilmesini istiyoruz." TURİZM BÖLGELERİ Alaçatı, Ovacık, Çiftlik sınırları içinde, sahil bandı üzerindeki koruma amaçlı Nazım İmar Planlarından bir kısmının onaylanarak askıya çıktığını da dile getiren Murat Yıldır, "Bununla birlikte aynı bölgedeki turizm tahsis alanlarının ihaleleri de en yakın zamanda yapılacak. Bu gelişmeler Çeşme ve Çeşme'nin lokomotif sektörleri olan turizm ve inşaat sektörleri için çok önemli. Mutluluk verici bu gelişmelerin en yakın zamanda sonuçlanıp, projelerin başlamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Şifne'nin son dönemde eski popülaritesini yeniden yakaladığını dile getiren Dernek Başkanı Murat Yıldır, Çiftlikköy un de son 3 yıldır yoğun talep gördüğünü belirtti. Dalyan bölgesinde de 3-4 yıldır standart bir büyüme gözlendiğini söyleyen Yıldır, Ilıca'da ise Mamurbaba mevkii'nin talep gördüğünü söyledi. 


Yeni Asır