27 / 04 / 2024

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman ne iş yapmaktadır?

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman ne iş yapmaktadır?

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman'ın eğitim durumu nedir? Murat Zaman kariyeri ve eğitim durumu nedir? Murat Zaman'ın kim olduğu ve Murat Zaman'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Murat Zaman Petkim Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Murat Zaman 1997 senesinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden lisans derecesini, 2006 senesinde ise Marmara Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi almıştır. Murat Zaman, daha sonra EVG Menkul Değerler firmalarında yatırım danışmanı olarak iş hayatına başladı ve sırasıyla Riva Menkul Değerler ve Karon Menkul Değerler’de yatırım danışmanlığı ile araştırma birimlerinde görevlerde bulunmuştur. 

Murat Zaman, 2002 senesinde katıldığı Ak Portföy Yönetiminde 2010 senesine kadar emeklilik ve yatırım fonlarının yönetilmesi ve yatırım stratejilerinin belirlenmesinden sorumlu grup müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında EVG Menkul Değerler’e bireysel portföyler ve yatırım fonlarından sorumlu genel müdür yardımcısı olarak katıldı.

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman ne iş yapmaktadır?

2012 – 2019 seneleri arası Halk Portföy Yönetimi A.Ş.’de genel yatırım stratejilerinin belirlenmesi ve yatırım/emeklilik fonlarının yönetiminden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak yer aldı. 2019 yılı başında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye hazine, araştırma, insan kaynakları, idari işler ve hukuk, mali işler, operasyonlar ve bilgi teknolojileri birimlerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak katılmıştır.

Ayrıca, 2019 – 2021 yılları arası Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde sistemik risklerin izlenmesi ve yönetilmesine yönelik kurumsal çerçevenin güçlendirilmesinden sorumlu Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Bu dönemde, finansal araç ve piyasaların geliştirilmesi, işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştıracak politika ve araçların geliştirilmesi, kambiyo mevzuatı ve kambiyo politikalarının esaslarının belirlenmesi konularında çalışmalar gerçekleştirdi.

Ayrıca, TÜBİTAK Risk Girişim Sermayesi Destekleme Programının yanı sıra; Avrupa Yatırım Fonu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ortaklığı ile kurulan Türk Yatırım Girişimi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Ali İhsan Kamanlı kimdir? Ali İhsan Kamanlı ne iş yapmaktadır?

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Cantekin Dinçerler kimdir? Eğitim ve kariyeri nedir?

Caner Bayazıt Emiroğlu kimdir? Caner Bayazıt ne iş yapmaktadır? 

 


Geri Dön