06 / 05 / 2024

Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi inşaatında son durum!

Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi inşaatında son durum!

Muratpaşa Belediyesi bütün siyasi görüşleri kapsayacak, sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek kent için 'Ortak akıl' üretecek sivil toplum merkezi projesiyle Antalya'da bir ilke imza attı.



ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi Doğuyaka Mahallesi'nde yapım aşaması hızla süren sivil toplum merkezi inşaatını ziyaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çalışmaları denetledi. Türkiye ve Avrupa'nın en önemli sivil toplum merkezini Antalya'ya kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen CHP'li Belediye Başkam Uysal, merkezin yükleneceği işlevle Türkiye ve Avrupa'da örneği olmayan bir binayı inşa ettiklerini kaydetti. 

BÜTÜN GÖRÜŞLERE ACIK

Binayla tüm şehri bir araya getirmek istediklerini belirten Uysal, "Sağcısı, solcusu kim varsa, bütün sivil toplum kuruluşlarım binamıza bekliyoruz. Belli bir mevzuata göre idari ofisler vereceğimiz, bütün sivil  oplum kuruluşlarım burada buluşturmak hedefimiz. Dernekler, sivil toplum kuruluşları bir şehrin ortak aklını ifade eder ama kira, muhasebe, güvenlik ve internet gibi harcama kalemleri mali zorluklar yaşamalarına neden oluyor. 

Derneklerimiz ne yapıyor? Dernek merkezini hareketlendiremediği için mecbur kalıyor kumarhaneye dönüşüyor. Bu sıkıntıların ortadan kalkması için sivil toplum merkezimizi inşa ediyoruz" dedi. 

2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Bütçe çerçevesinde yapım işini 2 yıllık bir süreçte tamamlamayı planladıklarını ifade eden Uysal, sivil toplum merkezinin 15 bin metrekarelik alanı kapsadığını, sivil toplum merkezinde, idari ofisler, konferans salonu, çok amaçlı eğitim toplantı salonları, yöresel ürün satış üniteleri, yemekhane ve yarı açık toplanma etkinlik alam ile kapalı otopark bulunacağım söyledi. 


Hürriyet




Geri Dön