29 / 04 / 2024

Murrhardt DİTİB Mehmet Akif Ersoy Cami'nin inşaatı tamamlandı

Murrhardt DİTİB Mehmet Akif Ersoy Cami'nin inşaatı tamamlandı

Mehmet Akif Ersoy Cami ile Kültür Merkezi, yapımı tamamlanarak hizmete açıldı



Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında Murrhardt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Mehmet Akif Ersoy Cami ile Kültür Merkezi, yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

Açılışa, Stuttgart Başkonsolosu Ümit Yardım, DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, Din Hizmetleri Ataşe Vekili Bayram Şahin, Federal Meclis Üyesi Norbert Barthle, Murrhardt Belediye Başkanı Gerhard Strobel, Stuttgart DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Erdinç Altıntaş, Murrhardt Emniyet Müdürü Peter Kupka, caminin mimarı Basam Khalil, bölge DİTİB dernekleri din görevlileri ve dernek yöneticileri, kilise yetkilileri ile çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.

Murrhardt DİTİB Mehmet Akif Ersoy Cami'nin dernek başkanı Yazdan Aksoy, caminin, Müslüman ve Hristiyanlarla Türk ve Alman toplumunun diyalog merkezi olacağını ifade ederek, 1986 yılından bu yana zor şartlar altında hizmet veren caminin bu duruma gelmesinde maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür etti.

Murrhardt Belediye Başkanı Strobel de böyle güzel bir eserin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, caminin sadece ibadet mekanı olarak hizmet vermeyeceğini, aynı zamanda farklı insanların birbirleriyle tanışma ve kaynaşmasına vesile olacağını söyledi.

Strobel, "İnşaat süresince birliği, beraberliği, desteği ve marifeti hayranlıkla izledim. Işık saçan mescidi, muazzam kubbesiyle çok kibar ve göz doldurucu mimarisiyle gönüllere hitap ediyor. Bu eser şehrimize bir zenginlik katmıştır. Bu caminin, Avrupalıların korktuğu, yabancılığın bir simgesi değil de barışın, birlik ve beraberliğin simgesi olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DİTİB Genel Başkanı Arslan da konuşmasında, ekim ayının ilk haftasının "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olduğunu hatırlatarak, cami açılışının bu hafta içinde yapılmasının önemine dikkati çekti.

Camilerin bütün insanların birlik ve beraberlik içinde yaşamalarına katkıda bulunmak için inşa edildiğini belirten Arslan, daha sonra Murrhardt DİTİB Mehmet Akif Ersoy Cami'nin inşaatının bütün aşamalarında katkısı bulunan hayırsever insanlar adına Aksoy'a bir plaket verdi.

Başkonsolos Yardım da konuşmasında, "Bu güzel eser dostluğa, kardeşliğe ve geleceğe yapılan bir yatırımdır. İnanıyorum ki, bunun karşılığını her zaman alacağız" dedi.

Açılışta, Eppingen DİTİB Mevlana Cami Mehter Takımı'nın gösterisi de büyük ilgi gördü.
AA


Geri Dön