İnşaat Malzemeleri

MÜSİAD: İnşaat iskeleleri TSE standardında değil!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) "Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu" toplantısında ürküten bir gerçek ortaya çıktı. Toplantıda Yapı malzemeleri sektörü, iskele ve iş güvenliği konuları ele alındı..

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD'ın "Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu" toplantısında ürküten bir gerçek ortaya çıktı. Yapı malzemeleri sektörü, iskele ve iş güvenliği konularının ele alındığı toplantıda, Türkiye'de imal edilen inşaat iskelelerinin TSE standardında olmadığı açıklandı. 


MÜSİAD Bursa Şubesi Üyesi Murat Fenerci, iş kazasından ölümlerin en çok olduğu sektörün madenlerden soma inşaat sektörü olduğunu belirterek, bunda dış cephe düzenlemede kullanılan iskelelerin rol oynadığını söyledi. 


Fenerci, Türkiye'de inşaatlarda dış cephe düzenlemede kullanılan iskelelerin 2011'den beri denetlendiğini belirterek, "Bu denetlemeler bu yıla kadar görsel olarak yapılıyordu. Bu yıldan itibaren denetlemelerde iskelelerin TSE sertifikası istenmeye başlandı. Ancak, bakanlık ile iskeleciler arasında yapılan çalıştaylarda, TSE'nin EN12810 normuna göre hiçbir iskele üreticisine sertifika vermediği ortaya çıktı. 


TSE yetkilileri, bakanlık yetkilileri ve iskele sektörü temsilcileri TOBB'de yapılan toplantıda, iskelede sertifika olayının ve galvanizli iskelenin sektörde yüzde 1 oranında dahi bulunamadığı hususunda yetkilileri bilgilendirdi. Bakanlık yetkilileri şimdilik sadece galvaniz kaplama bölümünü görmezden geleceklerini ifade ettiler" dedi. 


Yeni Dönem