Sektörel

Müslüman Rusların konut tercihi muhafazakar siteler oldu!

2022'nin ilk 9 ayında Türkiye’de satılan her 5 konuttan birini Ruslar satın aldı.  Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yabancıların ilk tercihinin İstanbul’daki muhafazakar konut siteleri olduğunu söyledi2022 yılının ilk 9 ayında satılan her 5 konuttan birini Ruslar alırken, Rusların yatırımları geçen seneye göre yüzde 199 arttı

Yabancıya konut satışı ivme kaybetse de Rusların konut yatırımları hız kesmeden devam ediyor. 2022 yılının ilk 9 ayında satılan her 5 konuttan birini Ruslar alırken, Rusların yatırımları geçen seneye göre yüzde 199 arttı. Rusların 9 ayda satın aldığı toplam konut sayısı 9 bin 311 adet şeklinde oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, Rus asıllı yatırımcıların Antalya, Alanya gibi daha önce de turistik olarak görme imkanı bulduğu sahil şehirlerini tercih ettiğini dile getirken, Rusya’daki müslüman toplumların da tercihini İstanbul’daki muhafazakar konut sitelerinden yana kullandığını belirtti.

İstanbul Bağcılar’da Basın Ekspres Yolu’nda süren Karmar Sakura projesinde yaz mevsiminden bu yana Tatarlar, Kazaklar, Çerkez, Dağıstanlı ve Çeçen gibi toplumlardan ailelerin ilgisinin arttığını kaydetti.

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada, aile mahremiyetine önem veren projemizi muhafazakar aileleri düşünerek tasarladıklarını ve yine de Müslüman Rusların ilgisi bizim için de sürpriz olduğunu söyledi.

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada çoğunlukla Türkçe bilen Rus vatandaşı yabancıların kendilerinde o bölgeye yönelik pazarlama ihtiyacı oluşturduğunu dile getirdi.

Huzur verici sessizliğin detayları 

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş hayata geçirdikleri Karmar Sakura projesinin her detayının ailelerin huzuru ve refahı için tasarlandığına değindi. Konutların duvarları arasında 40 santimetreye kadar oluşturulan boşluklar ve zeminlerde bulunan yalıtım önlemleri sayesinde huzur verici bir sessizliğin teminat altına alındığı Karmar Sakura'da yerden ısıtma sistemleri daire içindeki peteklerin ortadan kalkmasını sağlayarak her eve yüzde 15’e kadar ekstra kullanım alanı da sağlıyor.

Bölgede farklı yapılara kıyasla en geniş balkonu olan konutların içinde de ferah sosyal alanlar sunuluyor. Yeşil bina özellikleri taşıyan Karmar Sakura’da bahçeler yağmur suyunun depolanarak yeniden kullanılmasıyla sulanırken, lavabolardaki gider suları da belirli bir alanda depolanarak klozetlerde kullanılmak için geri dönüştürülüyor.

İstanbul Bağcılar’da, konumuyla ulaşımın kalbinde bulunan Karmar Sakura projesi 241 konut ve 57 ticari üniteden meydana geliyor ve 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon tipi konutlar bulunuyor. Geniş metrekareleri, konforlu konut tasarımları ve huzur veren peyzajıyla aileler için büyük bir cazibe merkezi olarak konumlanan proje, Aralık 2023'te sahiplerine teslim edilecek. 

İyi bir mimarinin bulunduğu çevreyi güzelleştireceği fikrinden hareketle dizayn edilen ve 4 blok 48 bin metrekare kapalı 4 bin metrekare yeşil alandan meydana gelen Karmar Sakura’da her blok kendi içinde aynı daire tiplerini de barındırıyor. Kadın ve erkek ayrı sosyal tesislere yer veren, mahremiyete duyarlı alanları ile dikkat çeken Karmar Sakura, bu sene açılması planlanan metro hattı sayesinde herhangi bir araca gerek kalmadan yeni havalimanına 25 dakika gibi kısa zamanda ulaşmayı da mümkün kılıyor. 

Web: www.karmarsakura.com
Telefon: 444 37 15

Ev alacaklar banka yerine inşaat şirketlerinden kredi istiyor! Özel bankalarda faizler yüksek!

Karmar Sakura projesiyle Basın Ekspres'e 241 konut ve 57 ticari ünite geliyor!

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!