İhale

Muş'ta 55.6 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Muş Merkez'de 55.6 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Muş Merkez'de 55.6 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 20 Ekim 2021 tarihinde yapılacak.

KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığından:

1 - İhalenin Konusu:
Mülkiyeti Muş İl Özel İdaresine ait, Muş İli Merkez İçesi Kültür Mahallesinde bulunan ada, parsel numarası, yüzölçümü, geçici teminat tutarı ve muhammen bedeli aşağıda belirtilen taşınmazın kat karşılığı inşaat yapım işi.
2 - İhalenin Yapılışı
İhale konusu kat karşılığı inşaat işi, 2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 35/a maddesi Kapalı Teklif usulü artırma suretiyle ihale edilecektir.
2.1. Tahmin Edilen Bedel: Tahmin edilen bedel, ihalede idarece asgari olarak istenen bağımsız bölümlerin inşaat alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapı yaklaşık maliyet birim fiyatı ile çarpılması sonucu oluşan değer ile 5.000.000 TL (Beş Milyon TL) nakit para toplamıdır.
İşin tahmin edilen bedeli; 55.564.250,00 (Elli beş milyon beş yüz altmış dört bin ikiyüz elli Türk Lirası) TL’dir.
2.2. İhale Bedeli: İsteklilerin bu şartname uyarınca yapılacak inşaatın, işin konusunda
belirtilen bağımsız bölüm pay oranı sabit tutularak, ihalede idarece asgari olarak istenen bağımsız bölümlerin inşaat alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapı yaklaşık maliyet birim fiyatı ile çarpılması sonucu oluşan değer ile 5.000.000 TL (Beş Milyon TL) taban bedeli üzerine verecekleri bedeldir. Taban bedeli üzerinden arttırılacak bedel (5.000.000,00 TL üzerinden), sözleşme imzalanmadan önce İdareye peşin yatırılacaktır.
3 - İhale Dokümanının Temini ve Bedeli:
İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihale dokümanını mesai saatleri içerisinde 5.000,00 TL (Beş bin TL) karşılığında Muş İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden (15 Temmuz Milli İrade Mahallesi Bitlis-Muş Caddesi No.25 Merkez/MUŞ) temin edeceklerdir.
4 - Geçici Teminat Miktarı:
Geçici teminat tutarı tahmin edilen bedelin %3’üdür. Geçici teminat nakit olarak ‘‘İl Özel İdaresi Muhasebe servisinden alınacak Teslimat Müzekkeresi ile bankaya yatırılacak veya o iş için herhangi bir bankada bloke edilerek yatırılabilir’’. Teminat mektubu getirecekler 2886 sayılı Kanuna uygun olarak bankalardan alacakları süresiz teminat mektuplarını vereceklerdir.
5 - İhalenin Tarihi Saati Yeri :
Söz konusu taşınmazın kat karşılığı inşaat yapım ihalesi 20.10.2021 Çarşamba günü 10:45’te Muş İl Özel İdaresi Hizmet Binası (15 Temmuz Milli İrade Mahallesi Bitlis-Muş Caddesi No.25 Merkez/MUŞ) Encümen Toplantı Salonunda İl Encümeni huzurunda yapılacaktır.
6 - İhaleye Katılmak İçin İstenen Belgeler:
a) Türkiye’de tebligat için adres göstermesi (adres beyanı), ayrıca irtibat için telefon veya faks numarası
b) Kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odası veya ilgili meslek odası belgesi,
b.1. Gerçek kişi olması halinde, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya ilgili meslek odasına kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya aslının idareye ibraz edilmesi şartıyla İdarece onaylanmış sureti,
b.2. Tüzel kişi olması halinde, mevzuat gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belgenin aslı veya aslının idareye ibraz edilmesi şartıyla idarece onaylanmış sureti.
c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren ve ihale tarihi itibariyle geçerliliği devam eden noter tasdikli İmza Beyannamesi veya İmza Sirkülerinin aslı ya da aslının idareye ibraz edilmesi şartıyla idarece onaylanmış sureti,
c.1. Gerçek kişi olması halinde, Ticaret Sicil Gazetesi ile noter tasdikli imza beyannamesinin aslı veya aslının idareye ibraz edilmesi şartıyla idarece onaylanmış sureti,

c.2. Tüzel kişi olması halinde; ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerinin aslı veya aslının idareye ibraz edilmesi şartıyla idarece onaylanmış sureti.
d) İstekli adına vekâlet edilmesi halinde, istekli adına teklifte bulunacak vekilin ihale tarihi itibariyle geçerliliği devam eden noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesinin aslı veya aslının idareye ibraz edilmesi şartıyla idarece onaylanmış sureti,
e) Geçici teminat mektubu veya geçici teminat bedelinin yatırıldığına dair makbuz,
f) Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi ve ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her bir ortak ayrı ayrı istenilen tüm belgeleri vereceklerdir.
g) İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait; bilançosu veya gerekli bölümleri veya bunlara eşdeğer belgeleri sunmaları şarttır. İbraz edilen belgelere göre;
1. Cari oranın en az 0.75 olması,
2. Özkaynak oranının en az 0.15 olması,
3. Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0.50’den küçük olması, gerekmektedir.
h) Tahmin edilen bedelin %25'i kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisini gösterir banka referans mektubu (Banka referans mektuplarının ihaleyi yapan idare adına, ihalenin ilk ilanından sonra -ilk ilan günü dahil- düzenlenmiş olması gerekmektedir), Banka referans mektubu ilgili bankadan alınır. İdare gerekli görmesi halinde teyit yazısı talep edebilir.
Teyit yazılarının; doğrudan ilgili bankanın Genel Müdürlüğü yerine bu konuda yetkili kıldığı Bölge Müdürlüğü veya şubesi tarafından verilmesi (bu hususun teyit yazılarında belirtilmiş olması şartı ile) halinde de teyit yazıları değerlendirmeye alınır. Ortak girişim olması halinde ortaklardan birisinin, tahmin edilen bedelin %25’i oranında banka referans mektubu sunması yeterlidir.
ı) 02.03.2019 tarih ve 30702 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik” kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış, işin büyüklüğüne göre (A) grubu müteahhitlik karnesi (İş ortaklığında pilot ortağın bu belgeyi sunması yeterlidir.),
i) Tahmin edilen bedelin %50’sinden az olmamak üzere; son on beş yıl içerisinde bina inşaat işlerine ait 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu  kapsamında alınmış "İş Deneyim Belgesi” veya ilgili Belediyeden alınmış isteklinin müteahhit olduğunu gösterir Yapı Kullanma İzin Belgesi veya bina inşaatına ait İş Bitirme Tutanağı ve eki İnşaat Ruhsat Belgesinin aslı ya da noter tasdikli sureti veya aslının idareye ibraz edilmek suretiyle fotokopisi, (İş deneyim belgeleri 4734 sayılı Kanun hükümlerine göre güncellenecektir.)
Benzer iş olarak 11.06.2011 tarih ve 27961 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yapım İşlerinde
Benzer İş Grupları Tebliği”nde yer alan B/III grubu işler kabul edilecektir. İş ortaklığında, pilot ortağın istenen asgari iş deneyim tutarının en az % 80’ini, diğer ortakların her birinin ise, istenen asgari iş deneyim tutarının en az % 20’sini sağlaması zorunludur. Ancak ihaleye katılan iş ortaklığının ortakları tarafından ortaklık oranları ve yapısı aynı olmak kaydıyla daha önce kurulmuş olan iş ortaklığının gerçekleştirdiği bir işten elde ettiği iş deneyim belgesi sunulması halinde pilot ortak ve diğer ortakların her birinin birinci cümledeki oranlara göre asgari iş
deneyim tutarını sağlaması koşulu aranmaz.
j) Vergi borcu olmadığına dair belge,
k) Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına dair belge
l) İhalelere katılmaktan yasaklı olunmadığına ilişkin yazılı beyanını vermesi,
m) İhale dokümanının satın alındığına dair makbuz,
n) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair teklif sahibinin imzalı yer gördü belgesi,
o) İhaleye iştirak eden tarafından her sayfası ayrı ayrı imzalanmış ihale dokümanı,
ö) Şekli ve içeriği şartnamede belirtilen teklif mektubu,
p) Şartnamede istenilen diğer belgeler.
7- İhale Komisyonu olan İl Encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
8- İhaleden doğan ya da doğacak her türlü vergi, resim, harç, tapu harçları, alım satım
giderleri, sözleşme giderleri ile bilumum tüm giderler ihale üzerinde kalan tarafından ödenecektir.
9- 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a. maddesi uyarınca Kapalı teklif usulüyle ihalesi yapılacak olan kat karşılığı inşaat yapım işi ile ilgili tekliflerin ilanda belirtilen gün ve saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında Komisyon Başkanlığına verilmesi gerekmektedir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Komisyon Başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar
Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan
tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
10- İhale ilanı ve ihale dokümanında hüküm bulunmayan hallerde, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, sözleşme eki şartnameler ile mahal listeleri ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın inşaat işlerinin yapım ve uygulama esaslarına dair yürürlükteki şartnameleri ile genelgeleri ve ilgili
mevzuat hükümleri uygulanır.