05 / 05 / 2024

Muş'ta su şebekesi patlayan ev, buz kesti!

Muş'ta su şebekesi patlayan ev, buz kesti!

Muş'ta su şebekesi patlayan ev, buz kesti. Muş' un Zafer Mahallesi' nde su şebekesi patlayan evde yaklaşık 10 santimetre kalınlığında oluşan buz tabakası, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çözüldü...



Alınan bilgiye göre, Zafer Mahallesi'ndeki 3 katlı bir evin ikinci katında yaşayan 65 yaşındaki İclal Toplu, bir haftalığına oğlu Bilal Toplu'nun evine gitti.


Toplu'nun evde bulunmadığı sırada, kentte etkili olan soğuk hava nedeniyle evin su şebekesinde patlama oluştu. Su borularının patlaması sonucu ev su altında kalırken, zemindeki sular, hava sıcaklığının 25 dereceye kadar düşmesiyle yaklaşık 10 santimetre kalınlığında buz tabakasına dönüştü.


Bir hafta sonra evine dönen Toplu, evin zemininde oluşan buz tabakasını gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadı. Eve giren Toplu'nun çocukları ve yakınları, zemindeki buz tabakasını kazma ve küreklerle kırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Toplu ailesi, bunun üzerine konuyu Muş Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi.


Beraberlerinde getirdikleri 400 kilogram ağırlığındaki kompresör ile evde çalışma başlatan itfaiye ekipleri, sıcak hava üfleyen makine ile zemindeki buz tabakasını eritmeye çalıştı.


Ekiplerin yaklaşık 5 saat süren uğraşı sonrası zemindeki buzlar eritilirken, Toplu, 65 yıllık yaşantısında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirtti.


AA


Geri Dön