28 / 04 / 2024

Mustafa Baygan: 2017 konuta yatırım yılı olacak!

Mustafa Baygan: 2017 konuta yatırım yılı olacak!

Era Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, konut yatırımlarında artış beklediklerini söyledi. Baygan, konut franchise pazarının da 2017’de 50 milyar dolara yükseleceğini bildirdi.



Türkiye’de dalgalı kurun konut fiyatlarına yüzde 10 yansımasının beklendiğini söyleyen Era Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, satışlarrda canlılık beklediklerini söyledi. Konut franchise pazarının da büyüyeceğini ifade eden Baygan, böylelikle 43 milyar dolardan 50 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşılabileceğini bildirdi. Türkiye’nin en genç gayrimenkul danışmanlığı markası ERA Türkiye; geldiği noktayı ve 2017 yılı hedeflerini düzenlediği basın toplantısında paylaştı. 2016 yılını yüzde 70 büyüme ve KKTC dahil 47 ofisle kapatan Era Gayrimenkul Türkiye, 2017 yılında 30 yeni ofis açmayı hedefliyor. Ülke genelinde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen; 2017 yılında da konuta olan yatırımların hızla süreceğine olan inançlarının tam olduğunu ve bu nedenle yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Baygan, Türkiye ekonomisine güvendiklerini bu nedenle de yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Baygan “Olumsuz ve tatsız olaylara şahit olduğumuz bir yılı geride bıraktık, ancak geleceğe umutla bakıyor ve yatırım hedefleri belirliyoruz. Yılsonu itibariyle yüzde 70 büyüme sağladık ve yılı 47 ofisle kapattık. Bu yıl da 30 ofis açmayı ve 2017 sonunda ofis sayımızı 77’ye çıkarmış olmayı planlıyoruz” dedi.


2017 yılının gayrimenkul açısından canlı geçeceğini ve sektörün hep revaçta kalacağını belirten Baygan, şöyle devam etti: “Yenilenme mecburiyetindeki yaklaşık 12 milyon bina, büyük şehirlere göçün devam etmesi, evlenmeler, boşanmalar, gayrimenkulden beklenen rant geliri konuta olan talebin devam edeceğini gösteriyor. Bütün bunlara, döviz artışı nedeni ile oluşacak yaklaşık yüzde 10 fiyat artışının getireceği hızlandırılmış talep de eklenince yeni yılın ilk aylarında İstanbul’da konut satışının geçen yıla göre artacağını söyleyebiliriz. Franchise pazarı 2016 yılında 43 milyar dolar gelir ve 200 bin kişiye istihdam alanı sağladı. 2017 yılı beklentisi için 50 milyar dolar diyebiliriz.” 


Döviz getiren yabancılara vatandaşlık hakkı veren yeni yönetmelikle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Baygan, kararın gayrimenkul sektörüne ciddi avantaj sağlayacağını kaydetti. Baygan “Yatırımcı harekete geçecektir” diye konuştu.



Karar


Geri Dön