28 / 04 / 2024

Mustafa Çıkrıkçıoğlu kimdir?

Mustafa Çıkrıkçıoğlu kimdir?

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, 2013 Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Türkiye Geneli ilk 100 sıralamasında 16. sırada yer alıyor. Peki Mustafa Çıkrıkçıoğlu kimdir? Mustafa Çıkrıkçıoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?



Mustafa Çıkrıkçıoğlu kimdir?

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, 1952 yılında Kayseri’de doğdu. İlkokulu, Kayseri Cumhuriyet İlkokulu; orta ve lise Kayseri Ticaret Lisesi’ni müteakiben İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni 1974 yılında bitirdi. 


Okul yıllarında İstanbul Perşembe Pazarı’nda hem çalışıp hem okula devam etti. 1974 sonunda kendi işini kurarak demir-çelik ticaretine başladı. 


Daha sonraları kardeşleriyle birleşerek aile şirketlerini kurdular ve demir-çelikle ilgili sanayi ve ticaret faaliyetlerini devam ettirmekte olup, ayrıca işi merkezleri inşaatları alanında da faaliyet göstermektedirler. 


2000 yılında Erciyes Üniversitesi senatosunca “İktisat Fahri Doktoru” unvanı verilmiştir. 


Demir-çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi İcra ve Yürütme Kurulu üyelikleri görevinde de olup, ayrıca Galatasaray Kulübü kongre üyeliği ve muhtelif vakıf, dernek ve STK’larda yönetim kurulu ve kurucu üyelikleri vardır.


Aynı zamanda Türkiye ihracatçılar meclis baskan vekili, Türkiye vergi konseyi üyesi, Çelik ihracatçıları birliği ve Çelik sektör kurulu Başkan yardımcısı, Abdullah Gül Üniversitesi destekleme vakfı mutevelli heyeti başkanı, Belize istanbul Fahri konsolosu, Tanzanya  Ankara  Fahri konsolosu, Dudullu organize sanayi bölgesi yönetim kurulu üyesi, Kayseri yüksek öğrenim ve yardım vakfı yönetim kurulu görevlerinde bulunmaktadır. 


Mustafa Çıkrıkçıoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.




Geri Dön