Kent Haberleri

Mustafa Dündar: Örnek kentsel dönüşüm yapıyoruz!

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için 140 milyon TL'lik kamulaştırma yaptıklarını dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar projede bin 769 konut ve 202 ticari alanın bulunacağının da bilgisini verdi.

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı'nın yıldızı oldu. "Hedefimiz şehrin nefes alabileceği bir aks ortaya çıkarmak" diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, projeyle ilgili olarak "Bu proje için yaklaşık 140 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Dönüşüm projemizde inşaat çalışmalarımız, 4 etap olarak devam ediyor. Projemizde bin 769 konut ve 202 ticari alan yer alıyor" bilgisini verdi. 


Her yıl binlerce yerli ve yabancı gayrimenkul profesyonelini buluşturan CNR EXP0 Emlak Zirvesi nde, bu yıl büyük ilgi gören proje, yatırımcılardan da tam not aldı. 


Titiz çalışmalar sonucunda toplam 42 hektarlık alanda hayata geçirilen ve Türkiye'de dönüşüme ışık tutan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi nde yer alan bin 769 konut, 202 ticaret merkezi, spor merkezleri, sosyal donatı alanlarının tüm detaylarıyla yer aldığı dev maket ziyaretçi ve yatırımcıların büyük beğenisini topladı. 

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi nin sergilendiği staııt, yerli ve yabancı katılımcılardan büyük ilgi gördü. Gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinin temsilcilerinin yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve Fas'ın El Jihadia Belediye Başkanı Ramadane Bouachra, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi standını ziyaret eden isimler arasında yer aldı. 


Zirvede düzenlenen "Kentsel Dönüşümde Yeni Çözümler ve Trendler" konulu panelde Osmangazi Belediyesi nin yaptığı ve yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar. "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için Yaklaşık 140 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Dönüşüm projemizde inşaat çalışmalarımız. 4 etap olarak devam ediyor. Bu projemizde bin 769 konut ve 202 ticari alan yer alıyor" diye konuştu. Dündar, ayrıca Kent Meydanı Projesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ve Hisar Kentsel Yenileme Projesi hakkında da bilgi verdi. 


"ÖRNEK BİR DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ" 


Dündar. CNR EXP0 Emlak Zirvesi 2016 Fuarı nda düzenlenen katıldığı "Kentsel Dönüşümde Yeni Çözümler ve Trendler" konulu panelde yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi. 


Dündar, "Yoğun göç sebebiyle ortaya çıkım plansız ve çarpık yapılaşmadan dolayı ilçemizde maalesef vatının yapacak arazi bulmakta zorlanıyoruz Projelerimizin neredeyse tamamını yaptığımız kamulaştırmalar neticesinde elde ettiğimiz alanlarda hayata geçiriyoruz. Belediye başkanlığımın ilk döneminde master plan çalışması yaptık Bu çalışma ile gerek kentsel dönüşüm gerek kentsel gelişim konularında çalışmalar yürüteceğimiz alanların tespitini yaptık" dedi. Kentsel dönüşüm alanında ilk adımı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi yle attıklarını ifade eden Dündar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 


"Yaklaşık 140 milyon TL'lik kamulaştırma yaparak çalışmaları başlattığımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm projemizde inşaat çalışmalarımız, 4 etap olarak devam ediyor. Bu projemizde bin 769 konut ve 202 ticari alan yer alıyor. Kentsel dönüşümle özlenen planlı şehri ortaya çıkarıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu projemizdeki binalarımızı zemin+5 kat olarak inşa ediyoruz. Spor alanları, yeşil alanları, ibadet alanları ve diğer sosyal donatı alanlarıyla örnek bir kentsel dönüşüme imza atıyoruz. Ayrıca Soğanlı Mahallesinin yanında yer alan Kanalboyu Mahallesinde de 2 bina arasını 100 metre olarak planladık. Bu çalışmadaki hedefimiz şehrin nefes alabileceği bir aks ortaya çıkarmak. 


"YENİ BURSA'YI İNŞA EDİYORUZ" 


Bursa'nın tam merkezinde yer alan Kent Meydanı projemiz için 50 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Şehrin merkezinde vizyon bir proje oluşturuyoruz. Bursa, özlenen gerçek kent meydanına kavuşacak. Ayrıca meydanın altına inşa edeceğimiz 2 katlı otoparkla da kent merkezindeki park sıkıntısını gidereceğiz. Uludağ eteklerinde yer alan Demirkapı bölgesinde hayata geçireceğimiz Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projemiz için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan onay beklediğimiz projemizle bölgenin fiziki ve kültürel yapısına uyumlu konutlar inşa edeceğiz. Yürüttüğümüz çalışmalarla yeni Bursa mn inşasını yapıyoruz. 


Bursa'nın tarihi bir şehir ve bu tarihi şehri yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Geçtiğimiz dönemde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesinin neredeyse tamamını restore ettik ve bu konuda birçok ödül aldık, OsmanlI'nın ticari merkezinde yürüttüğümüz çalışmaların ardından şimdi de OsmanlI'nın sosyal yaşam alanını oluşturan Hisar bölgesinde çalışmalara başlıyoruz. 4 mahalleyi kapsayan Hisar Kentsel Yenileme Projesi nde, sokak iyileştirme çalışmaları yürütüyoruz. 8 bin 500 metrekarelik alanı kamulaştırarak kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirerek Osmanlı, Bizans ve Roma'dan kalma eserleri gün yüzüne çıkarıyoruz. Bursa'nın tarihi kimliği bu projemiz ile ortaya çıkarıyoruz." 


Capital Bursa