02 / 05 / 2024

Mustafa Elitaş: AK Parti döneminde 33 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı

Mustafa Elitaş: AK Parti döneminde 33 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı

'şžurada yolsuzluk var, şunda peşkeş var, şurada yandaşlara satma var'  denildiğini anımsatan Elitaş, 1986 yılından bu yana bütün hükümetlerin  özelleştirme yaptığını kaydetti



2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu  Tasarısının maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.
               
Maddeler üzerinde soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet şžimşek,  1986"dan bu yana özelleştirme yapmayan hiç bir hükümet olmadığını, bütün  dönemlerde yabancılara şirket satıldığını, bütün partilerin özelleştirme  yaptığını kaydetti.
               
Özelleştirme nedeniyle mağdur olanların 4-C imkanından  yararlandırıldığını belirten şžimşek, '4-C, AK Parti"nin yaptığı doğru bir  düzenlemedir ve önceki yanlışları da düzeltmiştir' dedi.
               
Türkiye"deki net asgari ücretin, AB üyesi olan Bulgaristan ve Romanya"nın  iki katından fazla olduğunu ifade eden şžimşek, Türkiye"nin sağlık ve eğitimde  dünyanın en iyi ülkelerinden olduğunu, halkın refahının arttığının buradan ortaya  çıktığını söyledi.
               
şžimşek, akaryakıt ürünlerinde başka ülkelerle karşılaştırıldığında  verginin yüksek olduğunu ancak 2002"de toplam vergi yükü yüzde 70,3 iken bugün  64,8 civarına indiğini ifade etti.
               
-'KRİZDEN ALNININ AKIYLA çIKTI'-
               
AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Türkiye"nin AK Parti  iktidarıyla birlikte istikrar ve güven ortamını yakaladığını söyledi.
               
8 yılda reform denilebilecek, Cumhuriyet tarihinin ilklerinin  gerçekleştirildiğini dile getiren Altan, Türkiye"nin küresel krizden alnının  akıyla çıkmayı başardığını dile getirdi.
               
BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, sosyal tesislerin dağılımında  bölgeler arasında eşitsizliklerin söz konusu olduğunu savundu. Geylani, partisinin Hazine yardımı alamamasını eleştirdi.
               
MHP çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, hükümetin 8 yıl önce  'yolsuzluk ve yoksullukla mücadele' vizyonuyla ortaya çıktığını, ancak, 2002  yılında 600 bin olan ihtiyaç sahibinin bugün 2,5 milyona yükseldiğini kaydetti.
               
CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, '8 yılda 80 yıllık Cumhuriyetin tüm  kazanımlarının uluslararası şirketlere ya da ülke içinde yandaşlara satıldığını'  ileri sürdü.
               
Topuz, 'Kamu işletmeleri haraç mezat satılırken sosyal tesisler  çoğunlukla yarı fiyatına devrediliyor' diye konuştu.
               
-'TÜM HÜKÜMETLER ÖZELLEşžTİRME YAPTI'-
               
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, maddeler üzerinde 'incir  çekirdeğini doldurmayan konuşmalar yapıldığını' söyledi.
               
'şžurada yolsuzluk var, şunda peşkeş var, şurada yandaşlara satma var'  denildiğini anımsatan Elitaş, 1986 yılından bu yana bütün hükümetlerin  özelleştirme yaptığını kaydetti.
               
2002 yılına kadar 8 milyar dolar özelleştirme için '11 milyar dolar  harcama yapıldığını' belirten Elitaş, 'AK Parti döneminde 33 milyar dolarlık  özelleştirme yapılmış. şžeffaf, herkese açık, televizyonlardan yayınlanan  ihalelerde eğer siz art niyet ararsanız, bu, samimiyetinizin olumsuz olduğunu  göstergesidir. 33 milyar dolarlık özelleştirme duble yol, hastane, adliye binası,  derslik, öğrencilere bilgisayar olmuştur' dedi.
               
Elitaş, 2002"den bu yana dünyada petrol fiyatlarında 5 kat, Türkiye"de  ise 2,5 kat artış olduğunu ifade etti.
               
CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, rekabeti yaratmadan devletin o  alandan özelleştirmeyle çekilmemesi gerektiğini belirterek, TÜPRAşž"in Türkiye"nin  tek rafinerisi olduğunu ve AK Parti tarafından özelleştirildiğini anımsattı.
               
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı"nın akaryakıt şirketlerinden indirim  yapmalarını istediğini hatırlatan Hamzaçebi, 'Enerji Bakanı bunu rica ettiğine  göre sorun petrol fiyatlarından kaynaklanmıyor. Böyle özelleştirme olabilir mi'  diye sordu.
AA


Geri Dön