27 / 04 / 2024

Mustafa Murat Şeker kimdir? Mustafa Şeker kaç yaşında, nereli?

Mustafa Murat Şeker kimdir? Mustafa Şeker kaç yaşında, nereli?

Mustafa Murat Şeker, Türk savunma sanayii sektöründe önemli bir isim olarak öne çıkıyor. Elektronik Harp ve Radar, MEBS, Siber Güvenlik ve Bilişim, AR-GE alanlarında uzmanlaşmış olan  Murat Şeker kimdir? Mustafa Şeker kaç yaşında, nereli? İşte ayrıntılar...



Mustafa Murat Şeker, 1968 yılında Kayseri'de doğmuştur. 1992 yılında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda kariyerine başlamıştır.

Mustafa Murat Şeker kimdir? Mustafa Şeker kaç yaşında, nereli?

Şeker, kariyeri boyunca çeşitli pozisyonlarda çalışmıştır. Uzman Yardımcısı ve Uzman olarak görev yaptığı MEBS, Radar, Elektronik Harp, Uydu Haberleşme, Helikopter ve Uçak Modernizasyonu gibi projelerde yer almıştır. 2002 yılında Radar ve Uydu Projeleri grubunda Proje Müdürü olarak atanmış ve Türkiye'nin ilk keşif ve gözetleme uydusu olan GÖKTÜRK projesinin yönetimini üstlenmiştir.

2011 yılında Deniz Araçları Daire Başkanlığı görevine getirilen Şeker, MİLGEM ve Yeni Tip Denizaltı gibi önemli projeleri yönetmiştir. 2014 yılında Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı olarak atanan Şeker, Erken İhbar Radarı ve Stand-off Jammer gibi birçok projenin yönetimini koordine etmiştir.


Geri Dön