Kim Kimdir?

Mustafa Rahmi Koç Kimdir?

Mustafa Rahmi Koç kimdir? Mustafa Rahmi Koç’un mesleği nedir? Mustafa Rahmi Koç nereden mezundur? İşte detaylar!

Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Mustafa Rahmi Koç kimdir? Mustafa Rahmi Koç daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mustafa Rahmi Koç’un biyografik bilgisi...

MUSTAFA RAHMİ KOÇ KİMDİR?

Mustafa Rahmi Koç 9 Ekim 1930’de doğdu. Mustafa Rahmi Koç, Koç Holding’in kurucusu ve sahibi olan Vehbi Koç ve Sadberk Koç’un dört çocuğundan ikincisi olarak Ankara’da dünyaya geldi. Mustafa Rahmi Koç, bir Türk iş insanıdır.

MUSTAFA RAHMİ KOÇ EĞİTİM DURUMU!

Mustafa Rahmi Koç, ilköğretim eğitimini Ankara’da tamamladı ve ardından İstanbul’da Robert Kolej’e başladı. Buradan mezun oldu ve yükseköğrenimi için ABD'ye giden Rahmi Koç, Johns Hopkins Üniversitesi'nde Endüstriyel Sevk ve İdare Bölümü’nden mezun oldu.

Koç, Harp Akademileri'nde yedek subaylık hizmetini de yaptıktan hemen sonra 1958’de Otokoç şirketinde görev aldıktan sonra Koç Topluluğu’nda çalıştı ve 1960 yılında ise Koç Topluluğu'nun Ankara'daki temsilci şirketi olan Koç Ticaret'e geçişti. Daha sonra 1964 yılına gelindiğinde, daha bir yıl önce kurulan Koç Holding'in Ankara'dan İstanbul'a taşınması ile birlikte Rahmi Koç da Genel Koordinatör ünvanı ile holdingin başına geçti ve İstanbul'a geldi.

Koç, 1970’de yedi kişilik İcra Komitesi’nin Başkanlığına getirildi ve 1975’te İdare Meclisi Başkan Yardımcılığı'na başlaması ile birlikte 1980 yılında da dört kişilik üst düzey idarecilerden kurulu, Koç Holding İdare Komitesi Başkanlığına geldi.

Babası Vehbi Koç’un 1984’de İdare Meclisi Başkanlığı’nı kendisine devretmesi ile Mustafa Rahmi Koç, 30 Mart 1984 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Mustafa Rahmi Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı. Yönetimi, ünlü iş insanı Vehbi Koç’tan devralan Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 yılından sonra Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Mustafa Koç'a devretti.

MUSTAFA RAHMİ KÇ SERVETİ

Mustafa Rahmi Koç, Forbes Türkiye'nin 2017 yılı için hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 2.2 milyar dolarlık serveti ile 6. sırada yer aldı.