Yeni Şirketler

Mustafa Sarıgül: Ali Sami Yen'in arsası yeşil alan olacak

Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsası için ilginç kavga

Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsası için ilginç kavga: "Yeşil meydan yapılsın" diyen CHP ile, "Yeşil meydan yapacağız" diyen Şişli Belediyesi söz düellosuna girişti

TEPKİ ÇEKEN İDDİA
SEYRANTEPE'ye yapılan stadın tamamlanmasıyla Galatasaray, Ali Sami Yen'den taşınacak. Peki Ali Sami Yen'in arsası ne olacak? İşte bu sorunun yanıtı,  şu günlerde çok tartışılıyor. Stadın yerine alışveriş  merkezleri ve iş kuleleri yapılacağı iddia ediliyor. Bu söylentiler de protestolara neden oluyor.

TOKİ'YLE GÖRÜŞME
Ali Sami Yen Stadı'nm yeşil alandan çıkarılarak imara açılacağını, bu alana devasa iş  ve alışveriş merkezleri yapılacağını öne süren CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, dün çevrecilerle eylem yaptı. Ardından Şişli Belediye Başkanı Sarıgül konuştu: 'TOKİ ile görüşmeler sürüyor. Stat yeşil alan olacak.'

"NEFES ALACAK YER KALMAYACAK"
CHP istanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve bir grup, Ali Sami Yen'in önünde toplanarak, stadın imara açılacağını öne sürerek eylem yaptı. Bölgenin yeşil alan olması gerektiğini söyleyen Tekin, Şişli Belediyesi'ni de suçladı. Tekin, "Yayaların ve araçların hareket dahi edemediği bu alanlara devasa alışveriş merkezleri dikmek daha fazla yük getirecektir. İnsanlar daha fazla nefes alacak alanlar istiyor" dedi.

"7 KATLİ OTOPARK, ÜSTÜ MEYDAN"
Protestodan bir saat sonra basının karşısına çıkan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, iddiaların aksine bölgenin yeşil alan olacağını söyledi. Hazırladıkları projenin İstanbul'un en büyük meydan projesi olduğunu belirten Sarıgül, bölgenin altına 7 katlı otopark ve üzerine yeşil alan öngördüklerini söyledi. Sarıgül, isim vermeden CHP'yi siyasi çıkar peşinde koşmakla suçladı.
Mehmet Birer / Habertürk