29 / 04 / 2024

Mustafa Toprak: Basmane çukurunda sorumluluk belediyenin!

Mustafa Toprak: Basmane çukurunda sorumluluk belediyenin!

Vali Mustafa Toprak, "Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işi başkasından isteyemem. Ben valiyim ben görevim gereği kurumları koordine eder, yönetirim. Ama, her birinin bir görev paylaşımı var. Herkes görevini biliyor ve yapacak" dedi




Yeni Asır'ın Basmane'de inşaatı temel aşamasındayken 14 yıldır duran, adeta bir çöplük ve bataklığa dönen utanç çukuruna yuvalanan farelerin çevreye verdiği korkuyu yansıtan haberi yankı bulurken Vali Mustafa Toprak'tan önemli bir açıklama geldi. Yeni Asır'daki haberlerin ardından kendisine bağlı ilgili kurumlara konuya çözüm bulunması yönünde girişimlerde bulunmaları için talimat verdiğini ifade eden Toprak, burada yetkinin birinci derecede Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı Daire Başkanlığı'nın olduğuna işaret etti. 


"Destek veririz"

"Ben valiyim ben görevim gereği kurumları koordine eder, yönetirim. Ama, her birinin bir görev paylaşımı var. Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken bir işi bir başkasından isteyemem" diyen Toprak, "Onun bir kere yapması gerekiyor. Arkadaşlara da söyledim, eğer ilave bir şey gerekiyorsa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'müz bu konuda destek vermekten hiçbir şekilde imtina etmez. Kemeraltı'ndaki işporta sorunuyla mücadele konusunda işbirliği yapmtığımız gibi. Kemeraltı'nda sorun vardı, zabıta vardı ve biz de güvenlik desteği verdik" dedi. 

Toprak, burası ilaçlansa bile yarın yine sorunlar yaşanacağına dikkat çekerek, "Burayı kaldırmadığınız sürece sorunlar çıkacaktır" dedi. Toprak, "Büyükşehir'in burayı baştan ele alıp tamamen temizlemesi mi gerekiyor" sorusuna ise, "Ben öyle bir şey söylemem, herkes görevini biliyor ve yapacak. Benim şurayı veya burayı adres göstermem sözkonusu değildir. Herkes görevini biliyor ve yapacak, öyle diyelim" cevabını verdi. Öte yandan, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi dün de bir açıklama yapmadı.


Vatandaş isyanda

Yeni Asır, Türkiye'nin 3. büyük kenti olan İzmir'in göbeğinde yaşanan bu çirkin görüntü ve farelerin çevreye verdiği zararı 2 gündür manşetinden gündeme getirirken açıklama yapan çevredeki esnaf ile sivil toplum kuruluşu yetkilileri, ilgili kurumları buranın temizlenmesi için göreve çağırmıştı. İnşaat çukurunun yanında protesto gösterisi yapan vatandaşlar, "Çoluğumuz çocuğumuz hergün buradan gelip geçiyor. Birini ısırsa bir veba salgını veya kuduz tehlikesi olsa bunun hesabını kim verecek?. Burayı temizlemek bu kadar mı zor" demişti. 


Yeni Asır


Geri Dön