28 / 04 / 2024

Müstakil ev alacaklara destek geliyor! 

Müstakil ev alacaklara destek geliyor! 

Müstakil ev sahibi olmak isteyenlere devlet tarafından sunulan destek kampanyalarının sayısı her geçen gün artmakta. Buna göre, ev sahibi olmak için başlatılan kampanyalar neler?



Günümüzde, kiralık ev bulmakta dahi zorlanan vatandaşlar, ev sahibi olmayı istiyorlar ve bu vatandaşlar için son senelerde 'prefabrik ev' furyası bütün ülkeyi sarmış bir durumda.

Daire fiyatlarının çok yüksek olması nedeni ile vatandaşlar, en uygun yoldan konut sahibi olmak için birbirinden farklı yollar arıyorlar. Prefabrik evlerin özellikle son günlerde revaçta olmasının tek nedeni uygun fiyatlı olmalarından kaynaklanmıyor. Prefabrik evler, aynı zamanda bir ev inşa etmenin en pratik yolu olduğu için bu kadar çok tercih edilmektedir. 

yenicaggazetesi.com.tr'de yer alan habere göre; Bu prefabrik evler vatandaşlar için, her bütçeye uygun, güzel bir konut seçeneği olabilir. Fakat tercih yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken çok fazla kriterler var. 

Müstakil ev alacaklara destek geliyor! 

DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK

Prefabrik ev yapmak için verilecek destekte için gerekli şartlar aranıyor.  Vatandaşlar ilk olarak, başvuru yapacaklarsa mutlaka ihtiyaç sahibi olmaları gerekir. Şartları sağlayanlar ,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 300.000 TL'lik prefabrik ev yardımından yararlanabilirler.  Tüm bu şartlar karşılandığında verilen bu yardım, prefabrik ev inşasını maliyetini oldukça düşük bir seviyeye çekiyor.

PREFABRİK EV İNŞASI İÇİN İZİN ALINMALI MI?

Prefabrik ev yapabilmek için kullanılacak olan yapılacak evlerin herhangi bir araziye kurulabileceği yanılgısı maalesef vatandaşlar  arasında oldukça yaygın. Buna göre, prefabrik evlerin kurulabileceği arazilerde, betonarme evlerin yapımı için geçerli olan imar şartlar uygulanmaktadır. Öte yandan , imara aykırı olarak inşa edilen prefabrik ev sahipleri de evlerinin yıkılmasının yanı sıra ciddi para cezaları ile karşılaşır. 

PREFABRİK EVLERDE DEV KAMPANYA

Prefabrik evlerin fiyatları, kullanılan malzeme kalitesinden işçilik detaylarına kadar birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu fiyat aralıkları ciddi oranlarda değişiklik gösterebilmekte. Doğru bir tercih yapmak için öncelikle detaylı araştırmalar yapılmalı ve güvenilir bir şirket ile anlaşma sağlanmalıdır.

Örnek vermek gerekirse, 70 metrekarelik, tek katlı, 2+1 bir prefabrik bir evin fiyatı 389.900 TL olarak belirlenmiş durumda. Ancak, devletten alınacak 300.000 Türk Lirası destekle bu evin maliyeti 89.900 Türk Lirası'na kadar düşürülebilir. Yine bu destekten faydalananlar ise  sadece 89.900 Türk Lirası  ödeyerek müstakil bir eve sahip olurlar. 

Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? 12 kat şişirilen ev balonu bir patlarsa, tam patlayacak

Müstakil parsel nedir?

Müstakil ev almak isteyene devlet desteği veriliyor! 50 bin TL parası olan kaçırmasın!

Karmod'dan barınma krizi çözümüne "müstakil çelik ev" önerisi!


Geri Dön