28 / 04 / 2024

Müstakil ev almak isteyene devlet desteği veriliyor! 50 bin TL parası olan kaçırmasın!

Müstakil ev almak isteyene devlet desteği veriliyor! 50 bin TL parası olan kaçırmasın!

Son zamanlarda ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müstakil evlere yönelmeye başladı. Devlet ise müstakil ev sahibi olmak isteyenler için destek başlattı.  İşte ayrıntılar...



Ev sahiib olmak isteyen vatandaşlar son zamanlarda müstakil evlere yönelmeye başladı. Bu kapsamda ise devlet destek başlattı. Devlet destekli anahtar teslim kampanyasıyla 50 bin TL parası olanlara 2+1 müstakil ev fırsatı sunuluyor.

50 BİN TL PARASI OLAN KAÇIRMASIN

Gazeteyenigün'de yer alan habere göre; Türkiye'de konut fiyatları ve kredi faizleri gibi nedenlerle ev sahibi olmak zorlaşırken, devlet destekli anahtar teslim kampanyasıyla 50 bin TL parası olanlara 2+1 müstakil ev fırsatı sunacak.

VATANDAŞLAR PREFABRİK EVLERİ TERCİH EDİYOR

Ülke genelinde ev sahibi olma isteği, yükselen konut fiyatları ve yüksek konut kredisi faizleri gibi zorluklarla karşılaşıyor. Bu durum, insanları daha ekonomik ve hızlı bir çözüm arayışına yönlendiriyor. Son yıllarda, prefabrik evler bu ihtiyaçları karşılamak adına öne çıkıyor. 

Ucuz maliyetleri sayesinde, insanlar prefabrik evlerle bütçelerini zorlamadan ev sahibi olma imkanına kavuşuyor. Bu da ailelerin bahçeli ve müstakil evlerde yaşama hayallerini gerçekleştirmelerini sağlıyor.

PRAFABRİK EVLER NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

  • Betonarme evlere göre daha ekonomik olmaları
  • Hızlı yapım süreleri
  • Düşük bakım maliyetleri
  • Betonarme evlerle benzer kullanım ömürleri
  • Depreme karşı daha dayanıklı olmaları
  • Özel projelere uygun tasarım imkanı
  • Montaj maliyetiyle başka bir yere taşınabilme özelliği
  • Devlet desteği ile prefabrik ev

DEVLET PREFABRİK EV YAPTIRANA DESTEK VERİYOR

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlere devlet destek veriyor.  Ancak bu destek, genel bir uygulama değil. Aile Bakanlığı tarafından belirlenen özel şartları karşılayan ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından prefabrik ev yapımında nakit katkısı sağlanıyor.

Bu destek kapsamında, yardım alan vatandaşlara 300 bin TL'ye kadar nakit katkı yapılıyor. Bu destekle prefabrik ev fiyatları, bu katkı ile 300 bin TL daha ekonomik hale geliyor.

Prefabrik ev yapımı için devlet desteğinden ve firmaların kampanyalarından yararlanmak mümkün. Bu kapsamda, 2+1 prefabrik ev kampanyasıyla 350 bin TL'ye ev sahibi olmak mümkün.

Devlet desteği ile bu miktarın 300 bin  TL'si karşılandığında, evin fiyatı sadece 50 bin TL oluyor. Devlet desteği almayanlar ise evin tamamını ödemek zorunda kalıyorlar.

Betonarme ve prefabrik evlerin farkları nelerdir?

Beton ve demir maliyetlerindeki artış o binaları da vurdu! Spor tesis binalarında prefabrik konteyner dönemi başladı! 

Geri Dön