28 / 04 / 2024

Müstakil ev isteyenlere devlet desteği! Devlet 300 bin TL verecek...

Müstakil ev isteyenlere devlet desteği! Devlet 300 bin TL verecek...

Konutta her geçen gün artan fiyatlar kapsamında birçok kişi artık müstakil evlere yönelmeye başlamış durumda. Buna göre harekete geçen devlet o kişilere 300 bin TL destek veriyor. Fakat, 300 bin TL’lik destekten faydalanmak için bazı şartları da taşımak gerekiyor.



Günümüzde ev sahibi olmayı bırakın güzel bir kiralık dairede oturmak bile hayal olmuşken, birçok kişi prefabrik ev satın almaya yönelmiş durumda. Hem daha uygun fiyatlı olan hem de inşası kolay olan prefabrik evler son zamanlarda resmen trend haline geldiği kaydedildi.

Prefabrik evler bütçeye göre uygun bir konut seçeneği olsa da tercih yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. İlk olarak, evinizi yerleştireceğiniz arsanın sizin üzerinize olması, prefabrik evin maliyetini oldukça düşürüyor. Bu doğrultuda da son zamanlarda Milli Emlak’ın satışa sunduğu ve uygun fiyatı ile dikkat çeken arsalar, prefabrik ev inşa etmek isteyenler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

DEVLET O KİŞİLERE DESTEK VERİYOR

Prefabrik ev inşa etmek isteyen ve belirli şartları da taşıyan vatandaşlar ise devletten destek sağlanıyor. Fakat, söz konusu destek için aranan şartlar oldukça kapsamlı oluyor. Halk TV’de yer alan habere göre; başvuru yapacak kişilerin öncelikle ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Bunun dışında aranan şartlar kaydedildi. 

Müstakil ev isteyenlere devlet desteği! Devlet 300 bin TL verecek...

- Kendinize ait arsa sahibi olması.

- Öte yandan, hane içindeki bireylerin kişi başı gelirinin asgari ücretin 1/3’ünden az olması.

- Engellilik, yaşlılık, boşanma ve dul kalma gibi durumlardan en az birine sahip olma durumu. 

- Şartları taşıyanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca verilen 300 bin TL’lik prefabrik ev yardımını alabiliyorlar.

Bu doğrultuda, devlet tarafından verilen bu yardım dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ev hayallerini gerçekleştirmek için büyük fayda sağlıyor. Öyle ki 70 metrekarelik tek katlı, 2+1 evin fiyatı 389 bin TL olarak belirlenmiş. Devletten 300 bin TL destek alan bir kişi bu evin maliyetini yalnızca 129 bin TL’ye kapatabilir. Yani, söz konusu destekten yararlananlar bu zamanda sadece 129 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabiliyor.

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Müstakil ev alacaklara destek geliyor! 

Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? 12 kat şişirilen ev balonu bir patlarsa, tam patlayacak

Müstakil ev almak isteyene devlet desteği veriliyor! 50 bin TL parası olan kaçırmasın!


Geri Dön