04 / 05 / 2024

Müstakil ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği! Siz de 165 bin TL'ye 3+1 müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Müstakil ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği! Siz de 165 bin TL'ye 3+1 müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra öne çıkan prefabrik evler için belirli tutarda bazı destek ödemeleri veriyor. İşte betonarme evlere göre daha ucuz olan prefabrik evlerin avantajları...



Ülkemizde ev sahibi olmak her geçen gün daha daha da zorlaşırken sürekli olarak artış gösteren konut fiyatları ve kiralar, pek çok kişi için de hayal kırıklığı yaratıyor. Bu noktada prefabrik evler, uygun fiyatlı ve hızlı çözümler sunduğu için öne çıkıyor.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra öne çıkan prefabrik evler, uygun fiyatlı bir konut sahibi olmanın yolunu açıyor. Peki prefabrik evlerin fiyatları ne kadar? Prefabrik evlerin avantajları ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Müstakil ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği! Siz de 165 bin TL ye 3+1 müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

PREFABRİK EVLERİN AVANTAJLARI

Prefabrik evlerin avantajları şu şekilde belirtiliyor: Betonarme evlere göre çok daha ucuz olan prefabrik evler betonarme bir evin maliyetinin üçte birine mal oluyor.

Prefabrik evler hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Betonarme evlerin inşaatları aylar sürerken, prefabrik evler yalnızca 2 haftada tamamlanabiliyor. 

Depreme karşı daha dayanıklı olan prefabrik evler ağır malzemelerle yapılmadıkları için, olası yıkımlarda can kaybı riski daha düşüktür.

Prefabrik evlerin bakım maliyetleri, betonarme evlere göre daha düşüktür.

Prefabrik evler, istenildiğinde başka bir yere taşınabilirken betonarme evlerde bu mümkün değil.

PREFABRİK EVLERE DEVLET DESTEĞİ

Devlet bazı durumlarda prefabrik ev yaptırmak isteyenlere yardım edebiliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerekli koşulları sağlayan ailelere 300 bin liraya kadar nakit destek sağlanıyor. Söz konusu bu destekle beraber, prefabrik konut yapmanın maliyeti önemli ölçüde azalıyor. 

100 metrekare büyüklüğünde bir 3 oda 1 salon prefabrik evin fiyatı 465 bin Türk Lirası şeklinde açıklandı. Alınacak olan destekle söz konusu bu fiyat 165 bin Türk Lirası'na inmiş oluyor.

465 bin TL olan fiyat üretim ve montaj ücretlerini içerirken nakliye bedelini içermiyor. 
 

Dacia Jogger 2024 fiyat listesi! Dacia modellerinde dev fırsat! Dacia Stepway, Sandero... 

Milli Emlak'tan 2 şehirde Nisan ve Mayıs fırsatı! KDV'den muaf arazileri kaçırmayın!

Emekli ve memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? Bu paraları bekleyenler hemen bakın!


Geri Dön