Genel

Müşteriler inşaat şirketine karşı Facebook'ta birleşti!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Facebook 1 İnşaat firması 1' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Son dönemlerin gözde konut projelerinden biri... Firma da çok tanınmış...

Son dönemlerin gözde konut projelerinden biri... Firma da çok tanınmış. Yaptığı projeler de ses getiren, kısa sürede yüksek talep gören projeler. Her yerde adım duyacağınız bu projenin ben ismini vermeyeceğim. Lokasyonunu da... çünkü o bölgede hayata geçirilen en büyük projelerden biri.

Bu projeyle ilgili bir dedikodu geldi kulağıma. Söz konusu projeden ev alan binin üzerinde vatandaş, Facebook üzerinden grup kurup, bir araya gelmişler. Müstakbel komşular, hem birbirleriyle tanışmak, hem de sitenin gidişatını izlemek istemişler. Geçen zaman içinde dostluklar ilerlemiş ve 'artık görüşüp tanışalım' demişler. Bir grup üye, birkaç hafta önce, haziranda teslim alacakları evlerini görme karan almışlar. Bir pazar günü toplanarak satış ofisinin yolunu tutmuşlar. Ve kıyamet bundan sonra kopmuş...

Polis kayıtlarına göre sayılan 200 ile 300 arasında ev sahibi satış ofisine vardıklarında, konutlarının haziranda değil de, eylülde teslim edileceklerini öğrenmişler. Ortam gerilmiş. Ev sahipleri birlik olup, inşaata girmek istemişler. Bunun üzerine satış ofisi çalışanları da polis çağırmış. Ev sahipleri geri püskürtülmüş.

Tabii ki firma da, klasik Türk refleksiyle, 'imajım zedelenmesin' diye Facebook'ta aleyhlerinde ne kadar grup varsa, kanuni işlem yaparak kapattırmış. çünkü bu arada, ev sahipleri şirket ve projenin hakkında ağır suçlamalar ve ifadeler içeren yazılar yayımlamaya başlamışlar.

(Hemen söyleyeyim, internet sitelerini ve Facebook gruplarını yasaklamak asla bir çare değil. Ama şirketlerimiz bu tür 'kriz'lere hazırlıksız yakalanınca, akla ilk gelen önlem bu oluyor.)

Yani, ilk golü Facebook üzerinden grup kurarak birlik olan ev sahipleri attı. İnşaat şirketi, Facebook gruplarını kapatarak şimdilik durumu, 1-1 yaptı. Ama belli ki maç daha bitmedi. Sonucu merakla bekliyoruz!
Hürriyet/Seda TABAK