19 / 05 / 2024

Müteahhit kazanmadan kentsel dönüşüm olmaz!

Müteahhit kazanmadan kentsel dönüşüm olmaz!

Kıroğlu Grubu Başkanı Murat Hamdi Kıroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen 400 tane kentsel dönüşüm projesi olduğunu, bunların hiçbirinin uygulanabilir durumda olmadığını belirtti..



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen 400 tane kentsel dönüşüm projesi olduğunu, bunların hiçbirinin uygulanabilir durumda olmadığını belirten Kıroğlu Grubu Başkanı Murat Hamdi Kıroğlu, Müteahite kentsel dönüşüm diye rant vermezsen projeyi yapamaz. Müteahhit kazanmadan kentsel dönüşüm olmaz" dedi..


Türkiye'nin en büyüğü 

Türkiye'yi yeniden şekillendirmeyi amaçlayan, 20 yılda 6.5 milyon çürük konutun yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm projesinin başladığı 5 Ekim'den bu yana 2.5 yıl geçti. O günden bugüne dönüşüm çalışmaları sürerken, Kıroğlu Şirketler Grubu'na bağlı Ceyda inşaat, Bursa Yıldırım'da 550 dönüm üzerine 1 milyon metrekare inşaatı olan Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attı. 


Farkı öde genişini al 

Kıroğlu Grubu Başkanı Murat Hamdi Kıroğlu projede 6 bin konutun yanı sıra otel, alışveriş merkezi (AVM), ticari alanlar, hastane ve okulun yer aldığını söyledi, tik etaptaki 130 konutun hazır olduğunu dile getiren Kıroğlu, "Teslim alacak kişiler belli, sadece aynı tipte daireler için kura çekilecek. 60 metrekare hakkı olan, 100 metrekare daire isterse 40 metrekarenin farkmı ödeyip alabilecek" dedi. 


18 ayda tamamlanacak 

Murat Hamdi Kıroğlu, İzmit körfez geçiş köprüsü ve  Ankara  otobanına direkt bağlantısı olan Bursa, Yıldırım kentsel dönüşüm projesinin arazisini kat karşılığı aldıklarını, konutların yüzde 46'sının kat sahiplerine, yüzde 54'ünün kendilerine ait olduğunu belirtti. Ticari alanlar, otel, hastane, okul, AVM ve rezidansların Ceyda İnşaat bünyesinde olduğunu kaydeden Kıroğlu, projenin tamamının 18 ayda bitirileceğini söyledi. 


Kalite en üst seviyede

Projede kaliteyi en üst seviyede tuttuklarını kaydeden Kıroğlu, "Bizim apartman boşluklarımızdaki merpenler mermer, kaplarımız çelik. Dış cepheler mantolama. Daireleri teslim ederken ısınma ve soğutma en üst seviyede masraflarında yüzde 50 tasarruf fırsatını da sunacağız. Herşey birinci sınıf yapılıyor. Şimdilik sadece bu projeye odaklanıyoruz, var olanı iyice sindirdikten sonra yeni projeler gelecek" dedi. 



400 proje beklemede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen en az 400 tane kentsel dönüşüm projesi olduğunu, bunların hiçbirinin uygulanabilir durumda olmadığını vurgulayan Murat Hamdi Kıroğlu, "Müteahhite kentsel dönüşüm diye rant vermezsen, o projeyi yapamaz zaten. Uygulanabilir dönüşüm yapılması, müteahhitin proje yapması isteniyorsa, kazanması, ana arterlerin ticaret alanı yapılması lazım" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön