29 / 04 / 2024

Müteahhit mağduriyeti çözülüyor! 

Müteahhit mağduriyeti çözülüyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Değer artışı varsa kentsel dönüşümün dışında tamamını devlete ödeyeceksiniz. Yatay yapılaşmada bina mahallede teşekkül neyse ona göre" dedi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ve depremle  ilgili genel açıklamalarda bulundu. Kurum, müteahhit mağduriyetine de değindi. 

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Murat Kurum, müteahhit mağduriyetine son verileceğini açıkladı. 

 Müteahhit mağduriyeti çözülüyor! 

"VATANDAŞIMIZ MÜTEAHHİT MAĞDURU OLMAYACAK"

ALTAYLI: Eski yasada kat malikleri anlaştığı takdirde buna katılmayan kat malikinin hissesini devlet ihaleye çıkarıyordu. Kimse almazsa devlet alıyordu. Yeni yasada devletin o payı alma zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

MURAT KURUM: O düzenleme hala geçerli. TBMM'de parsel bazında yapılaşmaya, imar değişikliğine izin vermiyoruz dedik. Değer artışı varsa kentsel dönüşümün dışında tamamını devlete ödeyeceksiniz. Yatay yapılaşmada bina mahallede teşekkül neyse ona göre. Cumhurbaşkanımızın yatay mimari hassasiyeti yüksek. Biz zemin artı 4-5'e gayret gösteriyoruz. Müteahhidin başka bir projede borcu var ama benim arsam var vermişim. Onun borcundan ötürü dairemi alamayacağım olur mu böyle şey?

Kentsel dönüşümle 1 milyon 400 bin konut dönüştü!

Müteahhit, ev sahibi olmak isteyen akrabasını dolandırdı! 


Geri Dön