Emlak Konut

Müteahhitler sıkıntılarını anlattı, Erdoğan düğmeye bastı!

Müteahhitlerle bir araya gelen Erdoğan, yatırımların koordinasyonunda düzenlemeye gidilebileceği sinyalini verdi.

DPT lağvedilebilir

Müteahhitlerin Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) ödenek almakta sıkıntı çektiklerini anlatması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DPT'nin lağvedilmesi ve bakanlıkların kendi planlamasını yapacağı bir sistem kurulması önerisini getirdiği öğrenildi.

Özel sektör sıcak bakıyor

Ekonomi bürokrasinin üzerinde çalıştığı model ile 48 yıllık DPT'nin kapatılmasına, bürokratik engeller kalkacağı için özel sektörün sıcak baktığı belirtildi. Geçen hafta Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ile 60'ın üzerinde müteahhit firmanın katılımıyla düzenlenen toplantıda bazı yatırımlar ele alındı. Toplantıda özel sektörün DPT'nin bürokratik işlemlerinden şikâyet etmesi üzerine Erdoğan'ın, DPT yetkililerine bakarak, "Ben uzun süredir DPT'yi kapatalım diyorum. Bakanlıkların kendi planlamasını kendi yapması gerekiyor.  Dışarıdan ikinci bir kuruluşun planlama yapmasına, ödenekleri koordine etmesine ne gerek var. Her kurum kendi yatırımının planını yapabilmeli" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Başta DPT yetkilileri olmak üzere, bürokratlar bu uygulamaya sıcak bakmazken, özel sektör önerinin faydalı olabileceği görüşünde birleşti.

Milliyet