02 / 05 / 2024

Müteahhitlerden çimento ve beton fiyatlarına gelen zamma tepki: Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!

Müteahhitlerden çimento ve beton fiyatlarına gelen zamma tepki: Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!

Çimento ve beton fiyatlarına zam gelmesi ile sektör ayaklandı. Müteahhitler çimento ve beton fiyatlarına gelen zama tepki gögstererek '' Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!' dedi.



Bugün çimento fiyatlarına yüzde 25 civarında zam geldi. Zammın ardındn müteahhitler ayaklandı ve kabul etmediklerini söyledi. Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B Türkiye İnşaat Müteahhitleri meclis üyesi Oğuzhan Keleş fahiş derecede artan çimento fiyatlarına tepki gösterdi.

BU ZAMLAR KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DAHA DA ZORA SOKACAK

Başkan Keleş açıklamasında şu ifadeleri kullandı “Fırsat buldukça insafsız bir şekilde inşaat sektör maliyetlerini, dolayısıyla konut maliyetlerini artıran çimento üreticilerinin, seçim arifesinde “çimento ve beton” ürünlerine ortalama yüzde 25 civarı zam yapmalarını müteahhitlik sektörü olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz.

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, , seçim arifesinde “çimento ve beton” ürünlerine ortalama %25 civarı zamlarla ilgili değerlendirmede bulundu.Müteahhitlik sektörü olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz.Ne oldu da bu zammı yapma gereği duydunuz? Her fırsattaMaliyetinizin ortalama yüzde 50’sinin enerji olduğu sizler söylüyordunuz. 

6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı? 6 Şubat’ta yaşanan büyük felaketin yaralarını sarmaya çalışan “Deprem Risk Kuşağı” altında olan ülkemiz de, ayrıca kentsel dönüşüm bekleyen Kocaeli şehrimizde bu zamlar ile kentsel dönüşüm daha da zora girecektir. 

Müteahhitlerden çimento ve beton fiyatlarına gelen zamma tepki: Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!

ÇİMENTO VE BETON FİYATLARINA MÜTEHHİTLERDEN TEPKİ 

ÇİMENTO  üreticilerinin, seçim arifesinde “çimento ve hazır beton” ürünlerine ortalama yüzde 25 civarı zam yapmalarını müteahhitlik sektörü olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz.Tabii ki iş insanları olarak emeğiniz ve yatırım sermayeleriniz oranında kazanmanıza karşı değiliz ama bunun makul bir sınırı olmalıdır.

2021 yılının Nisan ayında, ülkemizde çimento ton  fiyatı ve beton metreküp fiyatı ortalama 130 TL civarında iken, geçen 36 ay içerisinde yani bugün geldiğimiz noktada ortalama 2.500 TL ile 20 kat artması, maliyet artışı diye izah edilemez.

Maliyet girdileriniz belli, enerji fiyatlarındaki artış O günden bu güne yüzde 600-700 civarda olmasına rağmen, sizlerin bu zamları yüzde 2.000’ ( ikibin)lere  çıkarmanızı kınıyoruz. 

Zira çimento sektörü olarak son iki yıldır borsaya bildirdiğiniz karlılık oranlarınızın yüzde 2000 (iki bin)lerde olması herşeyi açıklamaktadır.

Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin en büyük inşaat sektör temsilcisi olan İnşaat Müteahhitleri Konfedarasyonumuz (İMKON) ve İmkon’a bağlı olan Kocaeli Müteahhitler Birliğimiz ayrıca yine konfedarasyona bağlı 51 ayrı şehirmizin birlik başkanlarımızla beraber İMKON Genel Başkanımız Sn.TahirTellioğlu başkanlığında fahiş çimento fiyatları ile ilgili toplantı gerçekleştireceğiz.

Sektörün çatı kuruluşu İMKON olarak ; Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ilgili bakanlarımızın konuya müdahil olmalarını önemle arz ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İnsaat sektöründe yeşil çatılar tercih ediliyor!

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

Geri Dön