28 / 06 / 2024

Müteahhitten mi, sarı siteden mi daha ucuza ev alınır?

Müteahhitten mi, sarı siteden mi daha ucuza ev alınır?

Konut fiyatları Türkiye genelinde son bir yıldır konut fiyatları düşüyor. Fiyatlar düşerken, konut satış rakamları da gerilemeyi sürdürüyor. Vatandaş uygun fiyata nasıl konut alabileceğini araştırırken, analist Tardu Barlas balon fiyatlara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek açıklamada bulundu.



Konut fiyatları düşüş sürecine girse de birçok vatandaş yüksek kredi faizleri nedeniyle hala ev sahibi olmakta zorlanıyor. Vatandaş yüksek bulduğu konut fiyatlarının, evlerin gerçek değeri olup olmadığını da merak ediyor.

Konut satışlarındaki gerileme sürerken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, https://x.com/taaardu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ev almayı düşünenlere, ikinci elde balon fiyatların olduğunu söyleyerek, müteahhitlerle daha kolay pazarlık yapılabileceğini belirtti. Barlas müteahhitlerin 6 milyondan 4 milyona inebileceğini ama sarı sitelerdeki ev sahipleriyle 200 bin liradan fazla pazarlık yapılamayacağını ifade etti. Takipçilerinden bir kısmı ilan sitelerinin de  müteahhitlerin de aynı olduğunu belirtti.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

İstanbul’da arazi yatırımı için ilçe ilçe mahalle mahalle fırsat bölgeleri.1 yıl sonra mumla ararsınız

İnşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makas açılıyor

Konut fiyatları 11 aydır düşüyor!

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme! Kart limitleri düşüyor…

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

 


Geri Dön