Emlak Terimleri

Myanmarlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Myanmar vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor mu? Myanmarlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Myanmarlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Myanmarlılar Türkiye' den iş yeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Myanmarlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Myanmar, Burma ya da Birmanya, Güneydoğu Asya'da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alan ülkedir.


Myanmar, yerel Myanma Naingngandaw isminden türetilmiştir. 12. yüzyıl döneminde bu yerel isim kullanılmaktaydı; ancak bu ismin etimolojisi hâlâ netlik kazanmamıştır. Peki, Myanmar vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor mu?


Myanmarlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Myanmarlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Myanmarlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Myanmarlılar (Birmanyalılar), Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Myanmar vatandaşları Türkiye'den ev alma hakkına sahip.


Ancak Myanmarlılar için 1 arsa, 1 mesken ve 1 işyeri şartı bulunuyor. Myanmarlıların Türkiye'deki tapu işlemlerini tamamlayabilmeleri için aşağıdaki belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

Kimlik belgesi ve pasaport; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.