Kent Haberleri

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat! Dr

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, gelecekte olması beklenen deprem için İstanbul dışında Bingöl ile Karlıova arasında bölgenin “endişe” kaynağı olduğuna dikkat çekti. 

Kahramanmaraş depreminde üç gün önce bu bölgeye ilişkin ciddi uyarılar yapan Naci Görür, tüm araştırmaların, İstanbul'da zamanın gelmekte olduğunun altını çizdi. 

Naci Görür, yaptığı son dakika açıklamasında, "Bunu ilk kez söylüyorum bunu bütün Türkiye duysun, Türkiye'de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı" ifadelerini kullandı. 

Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Euronews'te yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, tüm bu bilgilerin ardından, gelecek birkaç yüz sene içerisinde en azından bu iki fay kuşağı boyunca Türkiye'de çok büyük bir deprem olmayacağını belirtti.

Naci görür, endişe ettikleri yerlerin Bingöl ile Karlıova arasında olduğunu vurguladı. 

İSTANBUL DEPREMİNDE ZAMAN GELİYOR

Beklenen İstanbul depremine ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan Naci Görür, "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum. Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul'da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

Aşağı yukarı 30 yıl içinde depremin beklendiğinin altını çizen Naci Görür, 23 senesi geçtiğine göre büyük ölçüde yakınlaşmış demek istediğine dikkat çekti. 

Maraş depreminin beklenen Marmara depreminden daha büyük olduğunu dile getiren Görür, "İstanbul’da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul’da daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul’da hasar Maraş’tan daha fazla olur" açıklamasında bulundu. 

HATAY VE ADANA'YA DİKKAT 

Prof. Dr. Naci Görür, Hatay ve Adana için uyarılar yaparak, "Çevredeki faylarda belirli bir stres transferi olabilir. Bu depremlerden sonra Hatay ve Adana yöresinin daha hassas hale geldiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu ve Adana havzasında Doğu Anadolu fay kuşağının devamı gibi düşünülen, irili ufaklı faylar olduğunu belirtti. 

Görür, "Hatay’ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğini, oralara bir yük geldiğini düşünüyorum. Oralarda özenli ve dikkatli olmak lazım" diyerek Afet Bakanlığı'na dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür, Afet Bakanlığı’nın kurulması gerektiğine vurgu yaptı ve "Bu bakanlık kurulduktan sonra, iyi bir bütçesi olacak, gerekli altyapı ve koordinasyonu yapılacak. 5 yıllık planlar ile deprem kuşaklarından başlanacak ve deprem kuşaklarındaki her kent deprem dirençli kentlere dönüştürülecek" ifadelerini kullandı. 

Önce bir mikrobölgeleme çalışması yapılması gerektiğini aktaran Görür, "Risk analizi yapılacak ondan sonra zarar azaltma çalışmaları yapılacak" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Dünyaca ünlü kuruluştan ürküten deprem raporu! Ekonomik bilançosu ağır olacak, kayıp 4 milyar doları aşabilir!

“Japonya’daki depremlerde niye bu kadar kayıp yaşanmıyor?” sorusuna Japon uzmanlardan çok net yanıt!

Prof. Dr. Bektaş: Kuzey Anadolu Fayı tetiklenmiş olabilir! Deprem uzmanından ürküten açıklama!

Deprem uzmanı 'Endişe ediyoruz' diyerek il il açıkladı! Deprem riski olan iller hangileri? Hemen bakın!