Kent Haberleri

Naci Görür: Şimdi Marmara'yı bekliyoruz! Uzman isim riskli yerleri tek tek açıkladı! 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem tahminleriyle gündeme geliyor. Uzman isim riskli yerleri tek tek açıkladı! 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı!  Dr

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem tahminleriyle gündeme geliyor. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen şiddetli depremlerin ardından büyük yıkımlar yaşandı. Bu yıkımlardan sonra Türkiye'nin deprem riski yeniden gündeme oturdu. 

Prof. Dr. Naci Görür de peş peşe riskli bölgeleri açıklıyor. Görür, bir televizyon programına katıldı ve burada yaptığı son dakika açıklamasında “Endişe ettiğimiz yerler var” dedi. 

Naci Görür: Şimdi Marmara'yı bekliyoruz! Uzman isim riskli yerleri tek tek açıkladı! 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son dakika deprem uyarılarında bulundu. 

Açıklamasında "Çorum tam Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde. Bu kuşağın tamamı, Türkiye’nin tamamı, hatta dünyanın en aktif büyük depremler oluşturabilen kuşağı içerisinde" ifadelerine yer veren Naci Görür, bu kuşağın aşağı yukarı Bingöl-Karlıova’dan çok büyük ölçüde Marmara Denizi’ne kadar enerjisini tükettiğine dikkat çekerek, büyük deprem açısından enerjisini boşalttığını aktardı. 

ŞİMDİ MARMARA DEPREMİNİ BEKLİYORUZ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından beklenen büyük İstanbul depremi de gündem oldu. Naci Görür, son açıklamasında yine değindi ve "Şimdi Marmara’yı bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

Erzincan ile Karlıova arasındaki kesimde Pülümür’ün olduğu yerde aşağı yukarı 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğinin altını çizen Görür, açıklamasında "Tunceli-Pülümür 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir. Burada en son deprem 1794’te. Dolayısıyla epey zaman geçti" ifadelerine yer verdi. 

Erzincan depreminin buraya muhtemelen enerji transfer etmiş olabileceğini dile getiren Görür, "Bu Doğu Anadolu fayındaki hareketler de belli ölçüde burayı biraz etkilemiş olabilir. Endişe ettiğimiz yerlerden biri bu" şeklinde konuştu. 

Naci Görür: Şimdi Marmara'yı bekliyoruz! Uzman isim riskli yerleri tek tek açıkladı! 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

6 ŞUBAT GERÇEK BİR MİLAT OLSUN

Hatalı kentler inşa etmenin en güzel örneğinin deprem bölgeleri olduğuna dikkat çeken Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında "Bunu bütün dünya ders kitabı gibi okuyabilir. Bunların hiçbiri kader değil. Bunları her biri burada bu inşayı, bu yapıyı yaparsanız günün birinde deprem sizi vurabilir" ifadelerini kullandı ve bunu her yer bilimcinin söyleyebildiğini aktardı.

6 Şubat'ın gerçek bir milat olmasını umduğuna vurgu yapan Naci Görür, "Bu gerçek bir beka sorunudur. Bu milattır. Eğer olmazsa samimi söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti özgür ve bağımsız olarak geleceği olmayan bir devlet olur" açıklamasında bulundu. 

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Mart ayı kira artış oranı ne kadar? Hemen açıklanan bu rakamlara bakın! İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023!

TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuran baksın!