01 / 05 / 2024

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Depremin ardından deprem profesörü Naci Görür'den açıklama geldi. 



AFAD Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 01.06’da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği. Ardından  02.35 sularında 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği duyuruldu. Peş peşe meydana gelen depremlerin ardından deprem uzmanı Naci Görür'den açıklama geldi. 

SON DAKİKA TOKAT'TA DEPREM OLDU! 18 NİSAN 2024 TOKAT DEPREMİ

Sputniknews'de yeralan habere göre; Tokat'ta saat 01:06'da meydana gelen 4,7 şiddetindeki depremin derinliği 9.97 ölçülürken, saat 02.35 sularında 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi. Derinliği ise 7.0 kilometre olarak ölçüldü.

NACİ GÖRÜR BAŞTAN UYARMIŞTI!

MTA Diri Fay Haritasına Göre 1. Derece Riskli Bölgeler arasında Tokat da yer alıyor. Prof. Dr. Naci Görür yayınında fay hattı geçen 18 ili sayarak uyarmış, Tokat'a da yer vermişti. Görür, “Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

NACİ GÖRÜR İSTANBUL İÇİN ACİL ÇAĞRIDA BULUNDU!

Prof. Dr. Naci Görür asıl tehlike çalarının İstanbul için çaldığına dikkat çekti. Görür Mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Naci Görür açıklamasında "Mega kent İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir. Zaman, İstanbul'u depreme hazırlama zamanıdır. Bütün gücümüzle; hükümetle, yerel yönetimle, bilim dünyasıyla; İstanbul'u, Marmara Bölgesi'ni deprem dirençli hale getirmek yolunda çaba sarf etmeliyiz. Bu depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür, deprem dirençli şehirlerin Türkiye'de hala tam olarak anlaşılmadığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Deprem dirençli şehir demek, büyük boyutta bir deprem yaşandığı zaman söz konusu o depremi minimum hasarla atlatan şehir demektir.  Bizim yapacağımız şey deprem dirençli şehirler oluşturmaktır. Deprem dirençli şehirleri oluşturmak için önce şehrin bütün bileşenlerini deprem dirençli yapmak lazım. Deprem gelmeden önce tespit edip verebilecekleri zararı azaltıp bu işi yürütmek lazım

Bizde siyasiler bu işi yanlış anlıyorlar. Bir şehri depreme hazırlama denildiği zaman yalnızca yapı stokunun üzerinde duruyorlar. Halk da deprem dirençli şehir  deyince 'yeni bir bina yapılmalı' şeklinde anlıyor." ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Deprem uzmanı Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması! 4.1 şiddetindeki Malatya depremi 6 Şubat depremlerinin sonucu

Geri Dön