27 / 04 / 2024

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 



Yerbilimci Prof.Dr.Naci Görür, Sarıyer’de bir üniversitede İstanbul’da olası depreme yönelik 'İstanbul ve Deprem' programına katıldı. İstanbul’da olası depremin gerçekleşme ihtimali bulunan nokta hakkında bilgi veren görür İstanbul'da kesinlikle 7'den büyük deprem olacağını açıkladı.

Naci Görür den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7 den büyük deprem olacak!

KUZET ANADOLU FAY DEPREMLERİ DOĞUDAN BATIYA DOĞRU YAKLAŞIYOR

Naci Görür, "İkisinin ortası Marmara Denizi ve 1766’dan beri deprem yok. Burası sismik bir boşluk. Jeolojide sismik bir boşluk asla devam edemez, doldurulmak zorundadır. Burası kırılmak mecburiyetindedir, kırılmadan kalamaz. Oradaki hareketler ve enerji orayı muhakkak kırar. Bu Kuzey Anadolu’nun bir alışkanlığı var, depremleri doğudan batıya doğru taşıyor.'' dedi.

İSTANBULLU DEPREME BİLİNÇLİ HALE GETİRİLMELİ

Görür, İstanbulluyu deprem güvenli ve bilinçli yapılmazsa asla deprem dirençli İstanbul’u yaratılmayacağından bahsett,.  Görür ''Belediye başkanı sırtını döndüğü zaman aziz İstanbullular 15 kaçak binayı aynı anda bir saniyede çıkarlar. Hele kazara da başka bir yere, tatile gidersen 30 da kaçak balkon çıkarlar, bir bakarsın bir yer gecekondu olmuş. Halkın eğer deprem kültürü yoksa bu iş hiçbir şekilde olmaz." dedi.

Naci Görür den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7 den büyük deprem olacak!

DEPREME HAZIRLIK DERKEN BİNA YAPMAYI KONUŞUYORUZ"

Görür, "İstanbul’u deprem dirençli yapacağım diyen siyasiler halk eğitimine, halkı depremde uyandırmaya mecburdurlar. Bu iş öyle 3-5 gün değil anaokulundan başlayıp devam edeceksin bu işe. Altyapı mesela; İstanbul’da muazzam bir şekilde kanalizasyonlar, içme suyu, doğalgaz şebekesi, tünel, metrolar, yollar var. Bunların deprem dirençli olması lazım.

Naci Görür den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7 den büyük deprem olacak!

Bunlar ne kadar depreme dayanıklı, gerçekten ayakta duracak mı? Sokaklar, ne kadar açık kalacak, hangi caddeler açık kalacak. Sokaklar kapandığı zaman, itfaiye, cankurtaran nasıl girecek? Ölen insanlarımızı nasıl götüreceğiz, göçük altındakileri nasıl koruyacağız bunlar önemli konu değil mi?

Bırakmışlar işi gücü ben 600 bina yapacağım 300 bin bina yapacağım orada yapacağım burada yapacağım. Niye ? Müteahhitler de tabi elini ovuşturur, ben de olsam yaparım. Halen daha depreme hazırlık derken bina yapmayı konuşuyoruz biz. Önemli konular var burada, bina da çok önemli lakin eşgüdüm halinde yapmak lazım" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: 'Bağırıyorum dikkat edin diye'

O şehir için korkutan uyarı: Katil faylarla çevirili, 7.2'den büyük deprem olabilir!

Geri Dön