Yeni Şirketler

Nahit Kiler: "Tek katılımcı olduğumuzdan, teklif vermedik"

Likör fabrikası arazisi satış ihalesinde Kiler GYO, tek başına katılımcı olduğu için teklif vermedi.

İstanbul'un en önemli arazileri arasında gösterilen eski `Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "İlk ihalenin sonuçlanmasının ardından yapılan spekülasyon bizi fazlasıyla üzmüştü. Bugün yine tek başımıza burada olduğumuzu görünce ihaleye teklif vermeme kararı aldık" dedi.
Toplu Konut İdaresi'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ tarafından açılan Mecidiyeköy eski Likör Fabrikası alanı satış ihalesinde Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tek başına katılımcı olduğu gerekçesiyle teklif vermedi.

İhale sonrasında açıklama yapan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, İstanbul'da sınırlı sayıda kalan böylesi önemli bir arazi için yapılan ihaleye, tek başına katılımcı olarak hazır bulunmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. 25 Nisan 2008 tarihinde yapılan ilk ihaleye de tek başına katıldıkları için rekabet oluşmamasından dolayı ihalenin iptal edilmesini olumlu karşıladıklarını vurgulayan Kiler, "İlk ihaleye yalnız bizim katılmamızın ardından yapılan spekülasyonlar bizi fazlasıyla üzmüştü. Adımızın kirletilmemesi açısından Emlak GYO'nun ihaleyi iptal etmesi bizi sevindirmişti. İkinci ihaleye diğer firmaların katılması için neredeyse biz de ilan verecektik. Yaptığımız basın açıklamalarıyla da İstanbul'un bu değerli arazisinin ihalesine katılımın artması için elimizden geleni yaptık. İkinci ihalede katılımcı sayısının artacağını düşünüyorduk. Ancak ilk ihalede yaşanılan spekülasyonları önlemek adına tek başına katıldığımızı görünce ihaleye teklif vermeme kararı aldık. İlk ihale sonrasında yapılan spekülasyonları hak etmemiştik. Para bizim için her şey değil. Önemli olan Kiler Holding'in itibarıdır" dedi.

Türkiye'nin prestij projesi olarak nitelendirilen İstanbul Sapphire projesine imza atan Kiler GYO'nun, bu arazi için de adından söz ettirecek bir yatırım planı bulunduğunu kaydeden Nahit Kiler, "Büyükdere Caddesi bizim yakından bildiğimiz bir bölgeydi. Böylesi değerli bir araziye yatırım yapmayı istiyoruz. Araziye ilgimiz devam ediyor" açıklamasında bulundu.