Ekonomi

Nakit avans çekmek isteyenlere kötü sürpriz: Bankalar kredi kartına nakit avansı kapattı!

Bankacılık kaynakları Merkez Bankası menkul kıymet zorunluluğu kararı sonrasında çoğu bankanın kredi kartından nakit avans çekimini kapattığını açıkladı.Aktarılan son  dakika detaylarına göre, Merkez Bankası, 16 Mayıs 2023 tarihinde yayımlamış olduğu yeni regülasyonla ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirmişti

Bankacılık kaynakları Merkez Bankası menkul kıymet zorunluluğu kararı sonrasında çoğu bankanın kredi kartından nakit avans çekimini kapattığını açıkladı.

Aktarılan son  dakika detaylarına göre, Merkez Bankası, 16 Mayıs 2023 tarihinde yayımlamış olduğu yeni regülasyonla ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirmişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu kapsamda Merkez Bankası, kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar vermişti.

Dünya gazetesi Hamide Hangül’ün aktardığı son dakika detaylarına göre bankacılık kaynakları “Tüketiciler bu nakit avansla ihtiyacını karşılıyordu. Kredi kartından nakit avans çekiyordu. 1,36 faiz oranıyla. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, sektör temsilcileri, bir ay öncesinde herkesin faiz oranı düşük olduğu için yüzde 1,36’dan kredi kartından nakit avans kullandığını kaydederek, söz konusu durumun bankaların zararına bir durum olduğuna değindi.

Bankacılık sektörüne göre talep enflasyonu kısılmaya çalışılıyor.

KUR VEYA FAİZ ŞOKU HAZİNE'NİN KAPISINA BİRKAÇ TANE KURTARILACAK BANKA BIRAKABİLİR

Yine verilen detaylara göre, diğer bir yandan Eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı.

Eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, yaptığı açıklamada  "Mevcut bütçe ile Eylül ayı başını görmemiz mümkün değil. En az 1,5 trilyon TL'lik ek bütçe gerekiyor. Hepiniz ek vergilere hazırlıklı olun. Özel bankalar kendilerini KGF ve KKM ile bir miktar garanti altına almışlar. Fakat yaşanacak olan bir kur ya da faiz şoku hazinenin kapısına birkaç tane kurtarılacak banka bırakabilir. Bankalarla ilgili son sözüm takipteki kredi rakamının doğru olmadığı. Bundan daha fazlasını söylememe Bankalar Kanunu engel teşkil ediyor" ifadelerini kullandı.

Sigortası olmayanlar vakit dolmadan hemen başvursun! 2.604 TL ödeme yatırılacak!

TOKİ arsalarını kaçırdım diye sakın üzülmeyin! Milli Emlak 70 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak!

Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Mayıs 2023 destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Hemen bakın