Ekonomi

Nakit ihtiyacına peynir ekmek gibi gidecek! 10 bin TL alabilirsiniz ama o şart gerekli!

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara 10.000 TL'lik yardım desteği sağlanacağı açıklanmıştı. Duyurunun ardından vatandaşlar tarafından bu yardım paralarının nasıl alınacağı merak edildi.Kahramanmaraş'ta yaşanan üzücü deprem, toplamda 11 şehrimizi etkileyerek pek çok binanın yıkılmasına ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu

Devlet tarafından geri ödemeli bir şekilde sunulan bu yardım, depremzedelerin tamamına ulaştırılacak. Kahramanmaraş'ta yaşanan üzücü deprem, toplamda 11 şehrimizi etkileyerek pek çok binanın yıkılmasına ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Yardım desteği, depremzedelerin en azından maddi açıdan rahatlamasına yardımcı olacak.

10.000 TL deprem yardımı sorgulama ekranı açıldı

AFAD, depremzedelere yönelik 10.000 TL'lik yardım desteğini e-devlet üzerinden sorgulanabilir hale getirdi. T.C. kimlik numarası ile e-devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar, anlık olarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Hane başına verilen destek ödemesi adıyla sunulan deprem yardımları için, eksiksiz bir şekilde IBAN numarası verilmesi gerekiyor. Hak sahibi olan vatandaşların kendi IBAN numaralarına bu ödemeler gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan 10.000 TL destek yardımı, orta ve hafif hasarlı binalarda oturan vatandaşlara verilecek. Bu yardım desteği ile birlikte depremzedelerin maddi açıdan rahatlaması hedefleniyor. 
 

Depremzedelere 10.000 TL deprem yardımı ne zaman yatacak?

11 şehrimizi etkileyen ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş depremi sonrasında, AFAD tarafından deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara 10.000 TL'lik yardım desteği sağlanacak. Yardımın geri ödemeli bir şekilde sunulması planlanıyor.

Depremzedelerin en azından maddi açıdan rahatlaması hedeflenen bu yardım desteği, e-devlet üzerinden sorgulanabilir hale getirildi. T.C. kimlik numarası ile e-devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar, anlık olarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Yardım desteği, hane başına verilen destek ödemesi adı ile sunulacak ve vatandaşların eksiksiz bir şekilde IBAN numaralarını vermesi gerekiyor. Hak sahibi olan vatandaşların kendi IBAN numaralarına bu ödemeler gerçekleştirilecek. 

Yapılan destekler kapsamında, aileleriyle birlikte deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçlarıyla gitmek zorunda kalan vatandaşlara yakıt yardımı ve depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına da acil ihtiyaçları için 100 bin TL nakdi yardımda bulunularak, deprem felaketinin zararları giderilmeye çalışılıyor.

Aile Bakanlığı'ndan son dakika destek müjdesi! Hesaplara 1.648 TL ve 3.090 TL yatıyor! Hemen bakın, aman kaçırmayın!

SED yardımı hesaplara yatırıldı mı? Mart ayı sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran anında alıyor! 

Çocuklu ailelere müjde! Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi resmen belli oldu! Başvuran hemen parasını alacak!