30 / 04 / 2024

Naksan Holding FETÖ davası sürüyor!

Naksan Holding FETÖ davası sürüyor!

Gaziantep'te FETÖ'nün "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı tutuklu sanıklar Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılandığı dava devam ediyor. 



Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "para kasası" olarak belirtilen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasu sürüyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütü yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep edilen tutuklu sanıklar Cahit ve oğlu Taner Nakıboğlu ile 13 tutuksuz sanık ve avukatları ile duruşmada yer aldılar. 

Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli bölgelerindeki iş yeri, konut ve iş hanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 2 milyon lirayı başka hesaba aktardığı belirtilen iddianamede, kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı bilgisi bulunuyor. 
 


Geri Dön