24 / 07 / 2024

Narin Park'ta 820 TL taksitle!

Narin Park'ta 820 TL taksitle!

Edirne ile İstanbul arasında bir hızlı tren projesi olduğuna dikkati çeken  Emre Narin, "Proje hayata geçtiğinde Çerkezköy, İstanbul'un banliyösü olacak" dedi




 Çerkezköy'ün Narin Park sitesiyle birlikte ciddi bir değişim yaşadığını ten Marn Gayrimenkul Yatinm Ortaklığı (Martı GYO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, toplam 7 bin konuttan oluşan projenin ilk fazının yıl sonuna kadar tamamlanaca¬ğını söyledi. Narin, 15 blok halinde 492 daireden oluşan Erguvan Sitesi'nde 163 dairede yaşamın başladığını, şubat sonuna kadar 71 dairenin daha sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.
Çerkezköy'ün Türkiye'nin en hızlı büyüyen yerleşim birimi olduğuna dikkat çeken Emre Narin, "Şu anda merkezde 80 bin olmak üzere komşu ilçelerle, Çorlu hariç, 200 bin civarında olan nüfus yıllık yüzde 11 artış oranına sahip. Yakın gelecekte ilçe nüfusu 400 bini bulacak" dedi.

Hızlı tren geliyor
Emre Narin "Ulaştırma Bakanlığı'nın master planlarında Edirne'den İstanbul'a, oradan da Ankara'ya uzanacak bir hızlı tren projesi olduğu biliniyor. Somut adımlan  Ankara  - Eskişehir arasmda atılmış durumda" diyen Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Proje hayat bulduğunda  Çerkezköy'den Halkalı'ya 20 dakikada gidilebilecek. Bu da Çerkezköy'ü İstanbul'un gerçek banliyösü yapacak. Bu konuyla alakalı 2010 bütçesinde ödenek ayrıldığına dair bilgiler var. Proje ihalesini müteakiben 30 ayda hizmete geçmesi planlanıyor. 2012 ortası/sonu gibi hızlı tren hizmete girebilir." Organize sanayi bölgesinin varlığının bölgeyi cazip hale getirdiğini; 400 fabrika ve 50 bin çahşanın giderek artacağını söyleyen Narin, hükümetin sa¬nayiyi İstanbul'dan çıkarma planına dikkat çekerek, "Anlaşılan o ki, karar alıcılar İstanbul'u, bir turizm merkezi haline getirmeyi istiyor. Ki bu son derece doğru bir yaklaşım... Bu amaçla, sanayi kuruluşlarını İstanbul'un hinterlandına taşınmaya teşvik ediyor. Bunun doğal sonucu olarak da Çerkezköy'de sanayi büyüyecektir. Haliyle konuta olan talep de artacaktır. Çünkü 10 sene içerisinde yaklaşık 2 milyon insanın Trakya'ya taşınması planlanıyor" dedi.

Narin Park'a İstanbul'dan rağbet var
Projenin satışa çıkması sonrası en büyük ilgiyi istanbul'dan gördüğünü söyleyen Emre Narin, "Narin Park'tan ağırlıklı olarak istanbullular konut alıyor. Gerçi yüzde 80'lerde olan bu oran giderek düşüyor ve artık çevreden de talep geliyor. Ana sebep, insanımızda büyük şehirler haricinde projeden veya maketten konut almak alışkanlığı yok. Dolayısıyla Narin Park'ta binalar ortaya çıktıkça, yaşam başladıkça bölgeden talep de artıyor" dedi.

Peşinatsız ve ara ödemesiz daire
Peşinatsız ve ara ödemesiz, sadece aylık 820 lira taksitle konut sahibi olunabilen Narin Park'ta, 1+1 dairelerin kirası 450 TL'yi buluyor. Daire bedeli/kira getiri oranının yüzde 8'e yakın olduğunu kaydeden Emre Narin, İstanbul'da bu oranın konutta yüzde 3'ü geçmediğini söyledi. Çerkezköy'de metrekare satış fiyatlarının hızlı tren, sanayinin taşınması gibi gelişmelerle çok hızlı bir şekilde orta vadede yukarı hareket edeceğini öngördüklerini ifade eden Narin ayrıca, nisan ayında KlPA/TESCO'nun 35 bin metrekare büyüklüğünde alışveriş merkezini Narin Park'ta açacağını ifade etti.
Milliyet

0282 726 73 04

www.narinparkevleri.com
[email protected]


Geri Dön