Teknoloji

NASA, Ay görevi için yeni tarih verdi!

NASA, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Artemis I roketinde ortaya çıkan sorunları çözmek için çalışmalara başlandığını duyurdu. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarına devam eden NASA, Artemis I görevi için ilk roketini geçtiğimiz hafta uzaya yollamayı amaçlıyordu

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insanoğlunu yeniden Ay’a yollamak için Artemis projesini geliştirmişti. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarına devam eden NASA, Artemis I görevi için ilk roketini geçtiğimiz hafta uzaya yollamayı amaçlıyordu. Fakat ortaya çıkan yakıt sızıntısı nedeniyle roketi uzaya yollamaktan son anda vazgeçildi.

Artemis I roketi Eylül ayının sonunda tekrar ateşlenecek!

NASA, geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yaparak Artemis I roketinde ortaya çıkan sorunları çözmek için çalışmalara başlandığını ilan etti. Uzay Ajansı, yapılan çalışmalar ve testlerin ardından roketi bu ayın sonlarına doğru yeniden fırlatmaya hazır duruma getirmeyi amaçlıyor.

NASA, sızıntıyı gidermek için 3 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen fırlatma geri sayımı sırasında bazı başarısız denemelerde bulunmuştu. Fakat sorunun daha büyük olduğunu tespit eden yetkililer, fırlatmayı ileri bir tarihe ertelemişlerdi.

Çalışmalar devam ediyor!

NASA yetkilileri, fırlatma rampasındaki çalışmaların sürdüğünü ve uzmanların yakıt sistemindeki contaların değiştirilmesini yakın tarihte tamamlamayı amaçladığını açıkladı. Tüm bu çalışmalardan sonra sorunların çözüldüğünün doğrulanması amacıyla 17 Eylül’de roketler için bir ön test çalışması yapılacak.

Bu ay sonunda Artemis I roketi havalanabilir!

Tüm çalışma ve testlerin başarıyla sonuçlanması halinde NASA bu ay sonunda Artemis I roketini tekrar uzaya göndermeyi hedefliyor. NASA bu kapsamda roketini uzaya yollamak için ABD Uzay Kuvvetleri’nden yeni tarihler istemiş durumda.

Uzay Ajanı bu kapsamda 23 ve 27 Eylül tarihleri için fırlatma denemeleri yapmak için taleplerini iletti.. Artemis I roketinin bu tarihlerden birinde tekrar uzaya gönderilmesi amaçlanıyor. Eğer NASA’nın isteği kabul edilmezse görevin Ekim ayına ertelenebilme olasılığı da bulunuyor.

Artemis I roketi uzaya Orion kapsülü ile birlikte gidecek!

Mürettebatsız olarak havalanacak olan Artemis I roketi Orion kapsülü ile beraber uzaya doğru yol alacak. Orion kapsülünün görev kapsamında Ay’ın etrafında gezerek yeniden Dünya’ya dönmesi yer alıyor. Bu görevin süresinin ise yaklaşık 1 ay süreceği tahmin ediliyor.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da ulaşım bu saatlerde tamamen ücretsiz olacak!.

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı!