29 / 04 / 2024

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.



27 Ocak' tarihinde NASA , ilk yaşanabilir ticari kapsülü tasarlamak ve inşa etmek için Houston merkezli ​​Axiom Space'i seçtiklerini açıkladı. Posta'dan Onur Binay'ın haberine göre, otel, bir adet mürettebat yaşam alanı da içerecek. Ayrıca, bir araştırma ve üretim tesisiyle geniş pencereli Dünya gözlemevi de otel de bulunacak.

Axiom, 2016'da birçok eski NASA üyesi ile kuruldu ve benzersiz bir iş modeline de sahip. Şirketin nihai hedefi, kendi modülünü ISS'ye ekledikten sonra ise eski yapı emekli olduğunda kendi özel uzay istasyonlarını eninde sonunda ayırmak ve de açmak.

NASA'ya göre hedef, Dünya yörüngesinde bir ekonominin büyümesine de yardımcı olmak. Hedef ise yeni ticari merkezini 2024 yılında faaliyete geçirmek.

Tasarım açısından, 2018'de Axiom’a uzay otel ve modüllerinin nasıl görünebileceğini modellemek için mimar Philippe Starck da katıldı.

Uzaya bir bilet muhtemelen epey pahalı olacak ve yavaş bir yörüngede ayrıcalıklı bir tatilin ayrıcalığını da yalnızca zenginler tadabilecek. Axiom CEO'su Mike Suffredini ile yapılan 2018 New York Times röportajına göre, bir bilet yaklaşık olarak  50 milyon dolara mal olacak .

Şirketin resmi web sitesine göre ise otel, “engelsiz dünya manzarası, sıfır yer çekimi dostu ve yuva benzeri kabin” olarak görülüyor .

NASA Mars’ta yapılan konut projelerini tanıttı!


Geri Dön