27 / 04 / 2024

Nata Group, Nijerya'ya 5 bin konutluk mini şehir kuracak!

Nata Group, Nijerya'ya 5 bin konutluk mini şehir kuracak!

Türkiye'ye gelen Nijeryalı yetkililerin projelerini çok beğendiklerini ve kendilerinden 5 bin konutluk mini bir şehir kurmalarını istediklerini anlatan Nata Group Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, 'Bu projeyi tek başımıza gerçekleştireceğiz' dedi



Ulusal ve uluslararası alanda üstlendiği altyapı-üstyapı projeleriyle dikkati çeken Nata Group, Nijerya'da 5 bin konutluk proje jüstlendi. Nata Group Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, rezidans-alışveriş merkezi kompleksini Nijerya'da uygulayacaklarını belirterek, 'Nijerya'da 5 bin konutluk bir arsada alışveriş merkezi ve hastane ile mini bir şehir yaratacağız. Bu projeyi tek başımıza yapacağız' dedi.

Nata Group'un projeleri hakkında bilgi veren Tanık, şu anda İstanbul yolunda yeni bir alışveriş merkezi yaptıklarını belirterek, inşaat ruhsatlarının alınma aşamasında olduğunu, toplam inşaat alanının 233 bin metrekare .olduğunu bildirdi. Aynı zamanda AVM'nin yanına 400 konut yapılacağını kaydeden Tanık, 'Proje yaklaşık 300 milyon dolara mal olacak. Bu arada Amerikalı Ergonomics firmasıyla jeotermal enerjiyle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Onlarla jeotermal enerjiden, yer altı kaynaklarından enerji, turizm ve sera yatırımı yapmak üzere anlaşma yapacağız' diye konuştu. Jeotermal sahalarının genellikle Ege Bölgesinde bulunduğunu, Bolu, Nevşehir ve Denizli'de de sahalarının yer aldığını ifade eden Tanık, 'Toplam 25 adet var. Elektrik üretebildiklerimizden elektrik, üretemediklerimizden ise turizm ve seracılıkta faydalanacağız' diye konuştu. Rezidans-alışveriş merkezi kompleksini Nijerya'da da uygulamak istediklerini ifade eden Tanık, 'Nijerya'da 5 bin konutluk bir arsada alışveriş merkezi ve hastane ile mini bir şehir yaratmamızı istediler. Bu projeyi Nata tek başına yapacak' dedi. Tanık, Nijerya'dan Türkiye'ye gelen yetkililerin alışveriş merkezlerini ve diğer projeleri gezdiğini ve çok beğendiklerini söyledi. Tanık, Nijerya'nın Afrika'nın en büyük ülkesi olduğunu, belli bölgelerinde sıkıntılar olduğunu aktardı.

Hollandalı ortakla stadyum inşa edecek

Yurtdışı projeler kapsamında, Türkmenistan'da tren yolu yaptıklarını anlatan Namık tanık, üç tren istasyonuyla beraber bir hat ve tren depolama alanı inşa ettiklerini söyledi. Köprü inşaatlarının da devam ettiğinin altını çizen Tanık, 'Cezayir ile görüşmelerimiz sürüyor. Cezayir'den baraj alma planımız var. Hollanda'da Amsterdam Arena Stadını yapan firmayla bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşma, Ortadoğu, Asya, Arap ülkeleri ve Türkiye'yi kapsayan bir anlaşma. Türkiye'de ve diğer ülkelerde yapılacak spor komplekslerinde beraber hareket edeceğiz' şeklinde konuştu. Türkiye'de de stadyum yapmayı planladıklarını aktaran Tanık, bu kapsamda ihalelere katılacaklarını dile getirdi.

Mamak Vega 29 Ekim'de açılacak

Temelde 3 projelerinin olduğunu belirten Namık Tanık, 'Bunlar Vega, Delta, Alfa. İstanbul yolundaki Delta, Eskişehir yolundaki Alfa, Mamak'taki Vega projesi olarak planlandı. Bunun tamamı ofis kuleleri olacak. Belki altına butik 8-10 mağaza yapmayı düşünüyoruz. Konutlarla ilgili özellikle ilk 50 müşterimize toleranslı olmayı, kampanya yapmayı düşünüyoruz' ifadesini kullandı.

Mamak Vega'yı 29 Ekim'de açmayı planladıklarının altını çizen Tanık, 'Ankara'nın en yüksek 2 bloğunu yapacağız. Daireler 1+1,2+1,3+1,4+1 ve6+l olarak sansa sunulacak. 31 Aralık 2012'de ilk bloğu, 6 ay sonra ikinci bloğu teslim edeceğiz. Satışların tamamı promosyona yönelik olacak. şžu anda da talep oldukça fazla' dedi. Alışveriş merkezlerini yaparken amaçlarının insanların önemli bir sağlık sorunu olmadan dışarı çıkmalarına gerek kalmamasını sağlamak olduğunu belirten Tanık, Antares alışveriş merkezini bu anlayışla yaptıklarını, insanların her türlü ihtiyaçlarını önlerindeki çarşıdan görüp yapabildiklerini söyledi.
Dünya/Meltem GÜNDÜZ


Geri Dön