Genel

Nazan Karaçam, evini kreşe çevirdi!

Çalıştığı kreşten ayrılarak evini kreşe dönüştüren, daha sonra işini büyüterek ayrı bir dairede çocuk bakımını sürdüren üç çocuk annesi kadın, girişimciliğiyle çevresine örnek

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Nazan Karaçam, 3,5 yıl önce evde oturmaktan sıkılıp bir kreşte çocuk bakıcısı olarak işe başladı. Eşi özel bir firmada muhasebeci olan Karaçam, 1,5 yıl çalıştığı kreşten ayrılarak ev hanımlığına geri döndü. Ancak bazı aileler, çocuklara yakın ilgi gösteren Karaçam'dan ısrarla çocuklarına bakmasını istedi. Aileleri kıramayan Karaçam, evini kreşe dönüştürerek çocuk bakımını sürdürdü. Başlangıçta 5 çocuğun bakımını üstlenen Karaçam, evi dar gelmeye başlayınca oturduğu apartmanda karşı daireyi kiralayarak işini büyüttü. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'ndan aldıkları mikro krediyle işini büyüten Karaçam, çocukların kendisi için hayat kaynağı olduğunu söyledi. Çocuklarla ilgilenmenin çok güzel olduğunu ifade eden Karaçam, "3,5 yıldır bu işi yapıyorum. Onlarla oynuyoruz. Birlikte resimler yapıyoruz." dedi.

Girişimciliği ile birçok ev hanımına örnek olan Karaçam, işe başlama hikâyesini şöyle anlattı: "Evde sıkılmaya başlayınca bir kreşte işe başladım. Kreşten ayrıldıktan sonra evde çocuk bakmaya başladım. Başlangıçta 5 çocuk vardı. Sayı yediye yükseldi. Evim dar gelince karşı daireyi kiraladım. Üniversitede okuyan kızım da bana yardımcı oluyor. Eşim de en büyük destekçim."
Zaman/SALİH HAMURCU