Kent Haberleri

Nazım Özcan: Trabzon'a ivedilikle demiryolu kazandırılmalı!

Ortahisar Trabzon'un yaşayan en eski mahallesi. Trabzon'un Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanmasıyla birlikte 300 bin nüfuslu ilçe Ortahisar, 2014 yerel seçimlerinin ardından ilk belediye başkanına kavuşacak.


Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu, çocukluğunu geçirdiği yer. Trabzon'un yaşayan en eski mahallesi. Trabzon'un Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanmasıyla birlikte 300 bin nüfuslu ilçe Ortahisar, 2014 yerel seçimlerinin ardından ilk belediye başkanına kavuşacak. 

Ortahisar'ın ilk belediye başkanı olmak için yola çıktıklarım söyleyen CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, Trabzon'da OSB'lerin verimliliği ve bölgenin ticari potansiyeli için tren yolunun ivedilikle bölgeye kazandırılması gerektiğini söyledi. Özcan, "Ana maddeye uzak olduğunuzda ekstra maliyetler yüklenmektedir. Bu dezavantajları ortadan kaldırmak adına lojistik altyapının güçlendirilmesi gerekir. Bunu sağlamak adma belediye olarak ekonomiye ve altyapıya öncelik vererek Trabzon'a avantaj sağlamanın peşinde olacağız." dedi. 

Özcan, göreve gelmeleri durumunda ticari gelişime katkı sağlamak adına 'Gıda toptancüarı Sitesi' ve 'Modern Balık Hali' projelerini hayata geçireceklerini bildirdi. Trabzon'da Türkiye ortalamasının üzerinde işsiz olduğu ifade eden Özcan, "Ticaret Sanayi Odası ve Esnaf Odası ile birlikte çalışarak hem ara eleman yetiştirilebilir hem de eğitim almış yüksek okul mezunu arkadaşlarımıza iş imkânları sağlayabiliriz. Biz, gerek kendi kuracakları işlerde gerekse başka şirketlerde iş bulma konusunda gençlerimize destek olacağız" diye konuştu. 

TOKİ'yi Trabzon'dan çıkaracağız Trabzon'un Büyükşehir oluşu ile birlikte mahalle olan köylerde yeni iş alanları ve yeni ticari alanlar oluşturacaklarını dile getiren Özcan, bununla birlikte TOKİ'yi Trabzon'dan çıkararak şehrin yeniden inşası konusunda yerel girişimcilerle çalışacaklarını söyledi. 

İnsan sağlığını tehdit eden su şebekesiniyenüeyeceklerini, kanalizasyon ve yağmur sularını birbirinden ayıracaklarını anlatan Özcan, atık yağları, pilleri, plastik malzemeleri, kağıt ve ambalaj ürünleri ayrıştıracak projeleri hayata geçireceklerini bildirdi. 

İlk yapacakları işlerden birinin trafik sorununu çözmek olduğunu belirten Nazım Özcan, Trabzon'u turizm kenti haline getireceklerini dile getirdi. 


Dünya