30 / 04 / 2024

Nazire Dedeman Çağatay yaşamını yitirdi!

Nazire Dedeman Çağatay yaşamını yitirdi!

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nazire Dedeman hayatını kaybetti. İş kadını Nazire Dedeman 70 yaşındaydı.



Nazire Dedeman Çağatay, dün Acıbadem Hastanesi’nde geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrasında fenalaştı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Çağatay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Umut Vakfı’nın yaptığı açıklamada, “Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Nazire Dedeman Çağatay'ı yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun” denildi.

Ünlü iş insanının cenazesi için ilk olarak yarın İstanbul Tarabya Ferahevler Dedeman Camii'nde öğle namazı kılınacak. Dedeman’ın cenazesi perşembe günü Ankara’ya götürülecek. Dedeman,  Ankara  Cebeci Asri mezarlığında aile kabristanına defnedilecek.

NAZİRE DEDEMAN ÇAĞATAY KİMDİR?

Kayserili bir ailenin ortanca ve tek kız çocuğu olarak 1949'da Ankara'da doğan Nazire Dedeman Çağatay, TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Babası Mehmet Kemal Dedeman'ın kurmuş olduğu Dedeman Holding topluluğunun yönetiminde çeşitli görevler üstlendi. 2014'e kadar Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürüttü. 2014'te bu görevinden ayrılarak 3DE3 Gayrimenkul Turizm ve Yönetim A.Ş.'yi kurdu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyordu. 28 Eylül 1993'te elim bir olayda oğlu Umut'u kaybetmesinden sonra büyük bir acı yaşayan Nazire Dedeman Çağatay, oğlunun anısını yaşatmak ve başkalarının da “bireysel silahlarla işlenen” acıları yaşamaması için Umut Onurlu Önderler Yetiştirme Vakfı'nı (UMUT) kurdu.

 


Geri Dön