Genel

Nazmi Durbakayım: Konutları alan son tüketici iyi dinlenmeli!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, sektörde en önemli noktanın tüketici talepleri olduğunu belirterek, nihai tüketici isteklerinin emir olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi

İnşaat sektörünün temsilcileri ve malzeme üreticileri, İNDER 'in düzenlediği Sapanca Toplantıları 'nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, sektörde en önemli noktanın tüketici talepleri olduğunu belirterek, nihai tüketici isteklerinin emir olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye 'de konut açığı fazla olduğu için bu taleplerin fazla dikkate alınmadığını kaydeden Durbakayım, “İnşaat sektörünün son kullanıcının kararlarını ciddiye alması gereken bir döneme girdik. çünkü yaptığımız konutları onlar kullanacak ” dedi.

Üretimde ulusal marka kullanmanın öneminede değinen Durbakayım, “Hem ülke ekonomisi açısından hem de nihai tüketiciye olan saygımızdan dolayı böyle olması gerek. Ayrıca biz ulusal marka dendiğinde sadece İstanbul 'daki üretimi baz alıyoruz. Oysa Anadolu 'da kaliteli bir üretim söz konusu ” diye konuştu.

Gelecek yıldan itibaren Sapanca toplantılarının konseptini değiştirerek nihai kullanıcıların da bu toplantılarda yer almasını sağlayacaklarını açıklayan Durbakayım, aralarında DAP Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, Canan Yapı Başkanı Necati Yazıcı, Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay 'ın da bulunduğu çok sayıda sektör temsilcisini bir araya getirerek yeni işbirliklerinin de ilk adımını attı.