Ekonomi

Ne altın, ne de gümüş! Buna yatırım yapanlar 1 yılda yüzde 434 kazandı!

Değerli metal lityuma yatırım yapanlar 1 senede tam yüzde 434 kazandı.  Açıklanan rakamlara göre, lityum bu performansıyla hem altını hem de gümüşü solladı...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, en çok işlemin yapıldığı Çin'in Şangay borsasında lityumun ton fiyatı 475 bin 500 yuandan (yaklaşık 70 bin 730 dolar) alıcı buluyor

Geleceğin petrolü ya da beyaz altını şeklinde lanse edilen lityum emtia yatırımcısına yıllık yüzde 434 kazandırdı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, en çok işlemin yapıldığı Çin'in Şangay borsasında lityumun ton fiyatı 475 bin 500 yuandan (yaklaşık 70 bin 730 dolar) alıcı buluyor.

Peki Lityumun ardından en çok ne kazandırdı? İşte detaylar...

TİTANYUM İKİNCİ OLDU

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, lityumdan sonra açıklanan resmi rakamlara göre, en güçlü getiri yüzde 108 ile titanyumdan elde edilirken, altın ve gümüş yatırımcılarını da oldukça üzdü. Trading Economic tarafından açıklanan resmi verilere göre altının ons fiyatı 1.706 dolara kadar geriledi ve son bir senede yüzde 5.75 düşüş gösterirken, 18 dolar seviyelerine gerileyen ons gümüş fiyatı geçen yıla göre yüzde 27.16 oranında düştü.

TALEP ARTIYOR

Değerli metallerde yaşanan düşüşte dolar endeksinin son 20 senenin zirvesine çıkması etkili olurken, yükselen faiz oranları altın ve gümüşe olan iştahı da azalttı. Yine merak edilen verilere göre, bakır son bir senede yüzde 25.3 düşüş gösterirken, platin de yüzde 22.8 düşüş gösterdi. Çelikte senelik düşüş 27.9'u, demir cevherinde ise yüzde 54.8'i buldu.

Yine aktarılan verilere göre, özellikle sera gazı emisyonunun azaltılmasına yönelik son senelerde dünya çapında artan hassasiyet sonucu daha temiz enerji kaynaklarının ve elektrikli araçların öneminin artması lityuma olan talepte önemli bir artış yaşanmasına neden oldu.

‘Kasırga geliyor' diyerek altını önerdi

Yine açıklanan detaylara göre, güçlü dolar baskısıyla gözde birçok yatırım aracının fiyatları dip yaparken, söz konusu bu sürecin bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi önerildi.

Dünyaca ünlü finans uzmanı ve yazar Robert Kiyosaki yaptığı açıklamada yatırımcılara kasırga uyarısı verdi.

Yaptığı açıklamada şu anda dünyanın en büyük ucuzluk fırsatının içerisinde olduklarını söyleyen Robert Kiyosaki  "Kendinize dikkat edin” diyerek, altın gibi bazı varlıklara yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

İslam Memiş'ten bomba tahmin! Gram altın bu sene çok kazandıracak!

Altında son dakika! Öyle bir çakıldı ki... 1 gram bile altını olana kötü haber! Hemen 18 Temmuz 2022 altın fiyatları!

Elinde 1 doları bile olan hemen baksın! Dolar yükseldi mi, düştü mü? Son dakika 18 Temmuz 2022 dolar kuru...